3 Belgische clubs krijgen nog geen licentie

22-04-2024 21:19

3 Belgische clubs krijgen nog geen licentie

De Licentiecommissie tikt Antwerp op de vingers met een boete van 50.000 euro. KV Oostende, Patro Eisden en Francs Borains kregen nog minder goed nieuws te horen. Voorlopig zitten ze zonder licentie voor het seizoen 2024/2025 in het profvoetbal!

Vijf clubs scoren een uitstekend rapport. Racing Genk, Club Brugge, AA Gent en Union kregen groen licht. Ze zullen in de loop van het jaar geen opvolging krijgen. Dat geldt ook voor Sporting Charleroi, tenzij ze nog uit de Jupiler Pro League zouden degraderen. Die kans lijkt echter klein.

Francs Borains moet nog een aantal betalingsbewijzen overmaken. Dat gaat om betalingen van salarissen, schulden bij de KBVB, RSZ en bedrijfsvoorheffing. KV Oostende zit met achterstallige betalingen bij de RSZ, de KBVB én Club Brugge. De lonen van maart 2024 blijken nog niet betaald. De Kustjongens hopen op korte termijn een nieuwe overnemer voor te kunnen stellen. Daarna zou de hemel kunnen opklaren.

Patro Eisden strijdt nog mee voor promotie naar de eerste afdeling. Voorlopig hebben ze nog geen licentie voor de tweede afdeling. Volgens Patro Eisden is er weinig aan de hand en dienen er nog wat documenten overgemaakt te worden. In de wandelgangen van het bondsgebouw valt echter te horen dat het licentiedossier van de Limburgse club bijna een lege doos was. Werk aan de winkel dus!

De andere profclubs krijgen een licentie voor 2024/2025. De Licentiecommissie blijft hun doen en laten wel opvolgen.

De overige ploegen komen dus stuk voor stuk wel (opnieuw) onder controle te staan. Dat betekent dat hen meerdere maatregelen wordt opgelegd. Zo zullen de betrokken clubs onder meer een overzicht van de loonmassa van de spelerskern en technische staf moeten aanleveren.

Daarnaast vraagt de licentiecommissie om een overzicht te krijgen van de gerealiseerde transferactiviteiten tijdens de aanstaande zomermercato. Ook diverse betalingsbewijzen moeten worden voorgelegd, samen met de situatie van het actief en passief én de resultatenrekening.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...