3 goals in degradatieclash KV Kortrijk-Westerlo

08-12-2023 22:38

3 goals in degradatieclash KV Kortrijk-Westerlo

Tumultueuze tijden bij Kortrijk en Westerlo. Glen De Boeck en Jonas De Roeck vlogen er aan de deur. Enkele dagen later stond het onderlinge duel in het Guldensporenstadion op de agenda. De rode lantaarn tegen de voorlaatste. De spanning was te snijden.

“We geraken uit deze situatie”, stelde Joseph Akpala, die tot nader order Glen De Boeck opvolgt. Eerder dit seizoen vloog Edward Still aan de deur. Akpala gooide Mehssatou, Henen, Sissako en Davies in de elf.

“Ik wil van mijn spelers vooral zien dat ze vechten voor de overwinning en duels winnen”, gaf interim-coach Bart Goor mee. Dat leverde geen aangenaam kijkstuk. De overtredingen stapelden zich op. Tel daar nog een massa slordigheden bij.

KV Kortrijk was de betere ploeg, maar Matija Frigan prikte in de 33e minuut de 0-1 binnen. Vijf minuten later knalde Kadri aan de overkant op de paal. Beetje bij beetje ging de spelkwaliteit bij beide teams omhoog.

De thuisploeg ging na de rust op zoek naar de gelijkmaker en werd in de 66e minuut beloond met een doelpunt van Isaak Davies. Drie minuten daarvoor hield Sinan Bolat Davies al van de gelijkmaker. Een fraaie redding. Bolat schitterde ook bij een poging van Kadri (vrije trap).

Kortrijk bleef strijden voor de drie punten. In de 88e minuut volgde een koude douche. Vaesen knalde op de paal, Daci tikte de rebound binnen (1-2).

Westerlo pakt drie belangrijke punten in Kortrijk en loopt zo tot vier punten uit op de hekkensluiter. De Kemphanen wippen ook over OHL, dat zaterdag tegen STVV in actie komt. De stand onderaan ziet er als volgt uit: Charleroi 17 punten, Eupen 15 punten, Westerlo 14 punten, OHL 12 punten en Kortrijk 10 punten.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...