Aster Nzeyimana: “Zoals elke Belg zitten vloeken”

18-06-2021 09:01

Aster Nzeyimana: “Zoals elke Belg zitten vloeken”

Denemarken-België, na 99 seconden was het 1-0. De Rode Duivels liepen in de eerste helft achter de bal aan, opgejaagd door de Danish Dynamite. Aster Nzeyimana moest commentaar leveren bij de wedstrijd van Nederland en volgde de Belgen op tv in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

“Ik schrok toch wat en moest denken aan de wedstrijd tegen Tsjechië, van enkele maanden geleden”, stelt Aster Nzeyimana bij Studio Brussel. “De Rode Duivels hadden er weinig controle op de match, tegen een elftal dat minder goed was dan dit Denemarken.”

“Je zag dat die Denen hyper gemotiveerd waren. Ze wisten die Christian Eriksen-energie om te zetten in drive en passie. Ze speelden ook anders dan de Belgen hadden verwacht. Het eerste halfuur werden we helemaal overvleugeld. Zoals elke Belg heb ik toch een paar keer zitten vloeken.”

Roberto Martinez stuurde bij tijdens de rust en liet Kevin De Bruyne aan de tweede helft beginnen. Wat later vielen Eden Hazard en Axel Witsel in. Romelu Lukaku ging aan de haal, Kevin De Bruyne dook aan zijn zijde op en het werd 1-2.

“We mogen zeker niet euforisch zijn”, merkt Nzeyimana op.  “Het allerbelangrijkste is dat we die match hebben gewonnen, dat is een ongelofelijke kwaliteit.”

De match begon met een foute baltoets van Jason Denayer, die de volle lading kreeg. Waarom koos Roberto Martinez niet opnieuw voor Dedryck Boyata? Maar de Rode Duivels faalden in de eerste helft als ploeg.

“Je moet het collectief bekijken. Het was meer dan alleen de verdediging. “Meunier, Carrasco en Mertens zaten in die eerste helft niet goed in de wedstrijd”, blikt Nzeyimana terug. “Daar begint het mee, los van die blunder van Jason Denayer, los van het gebrek aan snelheid bij Jan Vertonghen.”

LEES OOK: Vandenbempt neemt het op voor Mertens

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...