Acties op til tegen Wouter Vandenhaute

03-02-2023 13:39

Acties op til tegen Wouter Vandenhaute

Het blijft onrustig bij RSC Anderlecht. In een nieuwe open brief kondigen een aantal supportersclubs acties aan als Wouter Vandenhaute een rol blijft spelen.

Het vertrek van Vincent Kompany, de keuze voor Felice Mazzu, een aantal foute transfers, het sportieve verval, de financiële problemen, de supportersclubs wezen naar Wouter Vandenhaute. Na een crisisberaad besliste Vandenhaute een stap opzij te zetten. De dagelijkse leiding kwam in handen van de CEO’s Kenneth Bornauw en Jesper Fredberg. Vandenhaute werd niet-uitvoerend voorzitter.

Bij de thuismatch tegen Antwerp was er al wat protest zichtbaar. Een wedstrijd die op 0-0 eindigde. Dat Wouter Vandenhaute een kwaliteitsinjectie in de wintermercato aankondigde, betekende olie op een smeulend vuur.

“Sinds de stap opzij is er naar onze mening weinig veranderd”, valt er te lezen in een nieuwe open brief. “Ons vertrouwen in de voorzitter is volledig verdwenen en iets wat wij beschouwen als een mediastunt, zal hier geen verandering in brengen.”

“Uitvoerend of niet-uitvoerend, u bent niet langer onze voorzitter, Wouter. De cultuurverandering die u ons belooft, gaat vooral via uw vertrek! Wordt het standpunt van de fans niet gerespecteerd, dan zullen er ‘verdere acties’ ondernomen worden.”

Wouter Vandenhaute is niet alleen niet-uitvoerend voorzitter bij RSCA. Vandenhaute maakt ook deel uit van de aandeelhouders. Samen met zijn zakenpartner Geert Duyck richtte hij vorig jaar het bedrijf mauvavie (paars voor het leven, nvdr.) op. Ze legden samen 24 miljoen euro op tafel.

Open brief 2:

“Na onze eerste oproep op 11 januari heeft Wouter Vandenhaute aangekondigd dat hij een stap opzij zet in de dagelijkse leiding van RSC Anderlecht door “niet-uitvoerend voorzitter” te worden. Sinds deze aankondiging is er naar onze mening weinig veranderd.”

“Ons vertrouwen in hem is volledig verdwenen en iets wat wij beschouwen als een mediastunt, zal hier geen verandering in brengen! Wij geloven niet in deze stap terug, getuige uw nog steeds te prominente aanwezigheid rondom de sportieve staf. Wij zien dan ook het nut niet van de titel van ‘niet uitvoerend voorzitter’. Uitvoerend of niet-uitvoerend, u bent niet langer onze voorzitter Wouter. De cultuurverandering die u ons belooft, gaat vooral via uw vertrek.”

“Echter beseffen we ook dat we nu alle kansen moeten geven aan de CEO’s Fredberg en Bornauw om orde op zaken te stellen. Wij geven het dan ook tot het einde van het seizoen om te bekijken hoe onafhankelijk deze CEO’s kunnen en mogen werken. Wat betreft Jean Kindermans eisen we dat hij zo snel mogelijk terug in de armen wordt gesloten zodat op de academie de rust kan wederkeren.”

“Aan de andere aandeelhouders en bestuursleden waaronder Marc Coucke, het is tijd om uw verantwoordelijkheid te nemen. Doe wat nodig is om onze club te redden en ervoor te zorgen dat niemand anders, dan degene met een sportief mandaat, zich met voetbal bezig houdt.”

“Ten laatste geven we jullie nog mee dat jullie slechts passanten zijn met geld, die denken de club te kunnen vertegenwoordigen! Vergeet niet dat wij, supporters, voor eeuwig het paars-witte hart van deze club zijn, en dat we zullen blijven waken over het DNA van Royal Sporting Club Anderlecht. Indien ons standpunt niet word gerespecteerd, zullen er verdere acties ondernomen worden.”

LEES OOK: Doodsbedreigingen in stadiondossier Club Brugge

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...