“Anderlecht zit in overlevingsmodus”

30-01-2024 09:59

“Anderlecht zit in overlevingsmodus”

Brian Riemer balde zijn vuisten. Dat Anderlecht een 0-2 achterstand tegen Union nog wist om te zetten in een gelijkspel baarde de Deense trainer gelukkig. Peter Vandenbempt bekijkt het anders.

Anderlecht trok op stage naar Tunesië en profileerde zich als de belangrijkste uitdager voor koploper Union. Ze begonnen het nieuwe jaar met een gelijkspel tegen degradatiekandidaat OH Leuven (1-1). Union kegelde Anderlecht uit de Beker van België (2-1). De thuismatch tegen Union begon desastreus. Bij de 0-2 klonken fluitconcerten en boegeroep. Union liet de 0-3 liggen en Anderlecht pakte op het nippertje nog een punt.

Twee doelpunten na een stilstaande fase. “In Leuven en twee keer tegen Union was het voetbal weer bijzonder matig, zoals in een lange periode enkele maanden geleden”, stelt Peter Vandenbempt bij Radio 1. “Veel balbezit, daar wees coach Brian Riemer op, maar hij interpreteerde dat verkeerdelijk als dominantie, denk ik. Nauwelijks een opening of een vlotte aanval, amper een kans. Dat is toch zeer pover.”

“Er zijn wel verzachtende omstandigheden. Met Thorgan Hazard zoekt dé bepalende speler in die periode dat Anderlecht echt goed voetbalde, nog naar zijn vorm. Net als Yari Verschaeren, ook logisch na zo lang buiten strijd te zijn geweest. Thomas Delaney is blijkbaar toch ook een belangrijke afwezige, die de rest beter doet voetballen.”

“Met een twijfelende Louis Patris en met Kristian Arnstad als flankverdedigers zit je toch een heel eind van de ideale wereld. Op die manier zit Anderlecht toch in een soort van overlevingsmodus en is het aanklampen tot die spelers terugkeren of in betere vorm verkeren.”

Donderdag moet RSC Anderlecht naar KV Mechelen. Een match waarin Anderlecht baas zal moeten zijn én de drie punten moet pakken. Club Brugge kan tot op één punt naderen. De ploeg van Ronny Deila komt wel aan veel kansen en doelpunten.

LEES OOK: Vandenbempt ziet Club Brugge groeien

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...

BEKIJK: STVV stelt Lattanzio voor

BEKIJK: STVV stelt Lattanzio voor

Een nieuwe naam in de Jupiler Pro League: Christian Lattanzio. De 52-jarige Italiaan volgt Thorsten...

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...