Apache werpt andere kijk op zaak Vandenhaute

02-03-2023 13:57

Apache werpt andere kijk op zaak Vandenhaute

Op basis van meerdere anonieme getuigenissen kwam het weekblad Humo tot een minder fraai beeld van de werking van RSC Anderlecht. Voormalig CEO Peter Verbeke en voorzitter Wouter Vandenhaute kregen een veeg uit de pan. Anderlecht vraagt 1 euro materiële schadevergoeding en 25.000 euro morele schadevergoeding.

Kritische journalistiek, dat wordt alsmaar moeilijker gemaakt door voetbalclubs. Anderlecht doet het verhaal van Jan Hauspie (Humo) af als een vorm van prietpraat. De journalist zou de club niet goed gezind zijn. Een eenzijdig en gekleurd verhaal zijn. Wouter Vandenhaute kreeg nochtans voor de publicatie de vraag om te reageren op een aantal punten. Waar hij niet of slechts ‘off the record’ op inging.

Mark Uytterhoeven verdedigde in Het Laatste Nieuws zijn voormalige collega Wouter Vandenhaute. Hij gaf aan dat het bedrijf van Vandenhaute, Huppeldepup nv, geen 500.000 euro (info Humo) aan Anderlecht factureerde. Het ging slechts om 420.000 euro per jaar. Bij het onafhankelijke medium Apache stellen ze zich daar vragen over.

De reactie van Peter Vandenbempt (“Er is een gebrek aan evenwicht in het artikel. Je hoort ook andere klokken luiden.”) in het programma Extra Time lieten eveneens wenkbrauwen fronsen. Apache wijst naar het verleden en stelt dat die reactie of mening mogelijk toch niet zo onschuldig is. Vandenhaute wist als baas van het productiehuis Woestijnvis Vandenbempt te strikken als commentator voor Proximus TV. Dat de gerenommeerde voetbalanalist nu een collega (Jan Hauspie) in vraag stelt, wordt hem niet meteen in dank afgenomen.

Er duiken bij Apache nog meer nieuwtjes op. Zo zou Anderlecht de grote foto-agentschappen hebben opgelegd geen foto’s aan te bieden waarop de vrouw van Wouter Vandenhaute op het Gala van de Gouden Schoen en bij trips van RSC Anderlecht te zien zou zijn.

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...