Atlético Madrid wil gedenkplaat Thibaut Courtois verwijderen

12-01-2023 12:01

Atlético Madrid wil gedenkplaat Thibaut Courtois verwijderen

Het komt allicht nooit meer goed tussen Atlético Madrid en Thibaut Courtois. De doelman kreeg een brief waarin zijn ex-club dreigt om zijn gedenkplaatje aan het stadion weg te halen. Maar Coutois krijgt nog een kans om zijn excuses aan te bieden.

Aan het Civitas Metropolitano, het stadion van Atlético Madrid, vinden we de ‘Paseo de los Jugadores Centenarios’ terug. Dat is een soort ‘Hall of Fame’ met gedenkplaten van spelers die een belangrijke plaats hebben in de historie van de club. Daarbij ook Thibaut Courtois. De Rode Duivel stond drie seizoenen onder de lat bij ‘Los Colchoneros’.

Courtois won er de Europa League (2012), de beker en de Europese Supercup (2013) én de landstitel (2014). Maar in 2018 tekende hij bij aartsrivaal Real Madrid. Sindsdien was de relatie verzuurd. Na de gewonnen Champions League-finale van vorig seizoen had hij het helemaal verkorven. “Gisteren zei ik nog tegen mijn vrienden dat wanneer Real finales speelt, zij die winnen. Nu sta ik aan de goeie kant van de geschiedenis.”

Hoewel hij het niet als een uithaal naar zijn ex-club bedoelde, kwam het wel zo over. Atlético-voorzitter Enrique Cerezo deed een oproep om het gedenkplaatje van de Rode Duivel te verwijderen. “Kom met een schop en een houweel en haal het weg.” Een aantal fans gaven gehoord aan de oproep en haalde het plaatje weg. De gedenkplaat werd herstel maar staat nu dus opnieuw ter discussie.

Volgens de Sociale Commissie moeten (ex-)spelers van de club “altijd respectvol moeten blijven naar de club en de fans” om hun plaat te behouden. “Er is een brief verzonden naar Thibaut Courtois, waarin duidelijk wordt gemaakt dat hij niet voldoet aan de criteria om zijn gedenkplaat te behouden, door enkele statements die de fans pijn hebben gedaan”, stelt Atlético op de clubsite.

“We bieden hem de kans om zicht te excuseren. De Commissie is intussen op de hoogte van het antwoord van Courtois. Er loopt een gesprek met de doelman om de situatie op te helderen.”

De Spaanse voetbalshow ‘El Chiringuito’ stelt alvast dat Courtois niet van plan is om zich te verontschuldigen. Eerder dit seizoen kreeg de Rode Duivel het hard te verduren tijdens zijn opwarming in Civitas Metropolitano (bekijk de beelden hieronder).

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...