Axel Witsel betreurt negatieve reacties

21-11 05:59

Axel Witsel betreurt negatieve reacties

Woensdag begint het WK voor de Rode Duivels. België tegen Canada. Daarna volgen Marokko en Kroatië, ploegen met nog wat meer kwaliteit in huis. Er klinkt weinig enthousiasme bij de fans. Axel Witsel betreurt dat.

“De grote sterkte van Canada is hun snelheid. Ik denk aan Jonathan David, Tajon Buchanan en Alphonso Davies. We moeten dus opletten voor de ruimte die we laten in de rug van de defensie. Canada is ook fysiek heel sterk”, citeert Het Laatste Nieuws de 33-jarige middenvelder.

De Rode Duivels gingen met 1-2 onderuit in de oefengalop tegen Egypte. In de laatste negen interlands wisten de Rode Duivels vijf keer niet te winnen. Dan rekent men je niet tot de kanshebbers voor de podiumplaatsen op een WK. “Het is wat jammer dat er negatieve dingen gezegd worden, maar we proberen er goed mee om te gaan. Iedereen mag zijn mening uiten”, aldus Axel Witsel.

Lukaku

Roberto Martinez stelde zich na de nederlaag tegen Egypte ook kritisch op. Leidt dat tot meerdere herschikkingen binnen het elftal? Axel Witsel ziet een rol als centrale verdediger niet zitten op dit WK. “Dat zou een noodoplossing zijn. We hebben daar niet op getraind”, gaf hij tegenover Radio 1 mee. “Op dit WK ben ik er als middenvelder. Misschien kan ik mijn carrière nog wat langer maken als verdediger. Maar dat is niet voor nu.”

Er rust een zware druk op de schouders van Kevin De Bruyne. Kan hij de Rode Duivels hogerop leiden? Misschien kan Romelu Lukaku toch nog een rol spelen op dit WK. Hij doet niet mee tegen Canada en Marokko. Misschien haalt hij het duel tegen Kroatië. “Het is beter voor ons mocht Lukaku er vanaf het begin bij zijn”, merkt Witsel op. “Ik weet niet wanneer hij zal terugkeren. Ik zat in dezelfde situatie voor het EK. Hij moet naar zijn lichaam luisteren.”

De Nederlandse analist Rafael van der Vaart verwacht niet veel van de Rode Duivels => “Rode Duivels bij grote teleurstellingen op WK”

LEES MEER OVER:

Axel Witsel

Rode Duivels

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...