Batshuayi niet mee naar EK?

21-11-2023 09:27

Batshuayi niet mee naar EK?

23 Rode Duivels mogen mee naar het EK 2024 in Duitsland. Voormalig bondscoach René Vandereycken en Franky Van der Elst rekenen Michy Batshuayi niet bij de zekerheden. Ze zouden de 30-jarige Brusselaar zelfs thuis laten.

Michy Batshuayi was jarenlang de back-up van Romelu Lukaku. Een soort supersub. In 53 interlands vond ‘Batsman’ 27 keer de weg naar doel. Zijn laatste doelpunt dateert echter van 23 november 2022 op het WK in Qatar tegen Zweden.

Hij miste de eerste twee duels onder de leiding van Domenico Tedesco vanwege een liesblessure. De Rode Duivels versloegen Zweden en Duitsland met respectievelijk 0-3 en 2-3. Michy Batshuayi was bankzitter tegen Oostenrijk en mocht invallen tegen Estland (21 minuten) en Azerbeidzjan (24 minuten).

Tegen Estland, Oostenrijk en Zweden zat er geen invalbeurt in. In de oefengalop tegen Servië kwam Michy Batshuayi 23 minuten in actie, om tegen Azerbeidzjan opnieuw vanuit de dug-out toe te moeten kijken.

“Een jaar geleden zou ik het nooit gezegd hebben, maar ik vind dat anderen het op dit moment meer verdienen”, stelt Frankry Van der Elst bij Het Nieuwsblad. “Je hebt er weinig aan als hij niet scoort en hij zit ook bij Fenerbahçe in een mindere periode. Tedesco wil spelen met druk, agressiviteit en snelle diepgang – al die dingen heeft Batshuayi niet. En Trossard kan nog een alternatief zijn voor Openda en Lukaku in de spits.”

René Vandereycken zit op dezelfde lijn. “Ik denk dat Openda met zijn snelheid en beweeglijkheid op het EK meer matchen gaat krijgen die op zijn lijf geschreven zijn dan Batshuayi. Wat hij presteert bij zijn club, gaat er vroeg of laat ook uitkomen bij de nationale ploeg.”

LEES OOK: Degryse houdt pleidooi voor Courtois

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

De bal rolt terug bij Club Brugge. Nicky Hayen verwelkomde een jonge kern op de...

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...