Beerschot lust beschuldigingen Standard niet

12-12-2022 17:10

Beerschot lust beschuldigingen Standard niet

Joseph Laumann maakte bij Eleven Sports zijn beklag over de fans van Beerschot. Volgens de trainer van Standard Luik 16 FC werden zijn spelers massaal uitgemaakt voor apen. De Marokkaanse Duitser wees er ook op dat men in België niets doet tegen dergelijk gedrag. In Duitsland en Engeland zou de match gestaakt zijn. Bij Beerschot zijn ze niet te spreken over de uithaal van Laumann. Ze stappen naar het bondsparket. Met videobeelden.

“Beerschot is een club die het opneemt tegen racisme en discriminatie, maar ook voor zijn eigen supporters”, luidt de reactie. “De club onderzocht op alle manieren die voorhanden waren of er racistische spreekkoren werden gericht naar spelers van de tegenstander. Op het moment van deze communicatie, vond het geen enkele indicatie dat die geluiden effectief werden gemaakt.

In de loop van maandagochtend ontving Beerschot het verslag van de scheidsrechter en match delegate. Daarin werd aangegeven dat SL16 deze klacht ook overmaakte aan hen. Zowel de vier scheidsrechters als de match delegate hebben echter geen racistische gezangen vastgesteld. Interne navraag bij de stewards en het veiligheidspersoneel alsook het opnieuw bekijken van de televisie-uitzending, brachten dezelfde bevinding naar voren. De club betreurt het dan ook dat al onze fans door deze ongefundeerde beschuldiging door het slijk werden gehaald.

Wat echter wel heel erg duidelijk te zien was op de beelden en ook bleek uit het rapport van de match delegate is het onsportieve en ronduit agressieve gedrag van de bezoekende spelers en staf naar onze stewards, spelers en stafleden toe. Een aantal van onze stewards kreeg zelfs te maken met fysieke agressie van de bezoekers. Zo’n gedrag is voor Beerschot onaanvaardbaar. Beerschot zal deze beelden dan ook aan het bondsparket bezorgen. De bescherming van onze stewards en ons veiligheidspersoneel is voor onze club daarin prioritair.

LEES OOK: Thibaud Verlinden (Beerschot): “Het komt er eindelijk uit”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...