Beerschot reageert na racisme van fans

10-10 14:09

Beerschot reageert na racisme van fans

‘Het is een vak vol makakken’. Dat zongen de Beerschot-fans in het stadion van RWDM over de Molenbeekse fans. Het Bondsparket onderzoekt de gebeurtenissen. Beerschot betreurt het voorval.

In een open brief op de officiële webstek reageert Beerschot over de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag:

‘Beerschot z’n supporters horen bij de beste van België. Onze trouwe supportersschare volgt onze Mannekes altijd en overal. Van Knokke tot Virton tot in het eigen Olympisch Stadion, letterlijk over “land and sea”.

Dit seizoen sloeg Beerschot, samen met zijn fans een nieuwe weg in. Een positief verhaal op sportief vlak met een ploeg tussen de lijnen die er alles voor over heeft om onze paars-witte kleuren te verdedigen. Gesterkt door onze achterban, dat als één legioen achter onze Beren staat.

Dat leidde in de laatste twee maanden al tot ongelooflijke momenten en herinneringen. De overwinning tegen Deinze, de comebacks tegen Standard (SL16) en Virton en ook een ongelooflijk positieve support in de verlieswedstrijden tegen Lommel en RWDM. Waar fans tot lang na het laatste fluitsignaal het beste van zichzelf gaven. De Beer klauwt weer, op en naast het veld.

Dat positieve verhaal wil de club verder zetten, met z’n trouwe supporters in de komende weken en maanden in de tribunes. In dat verhaal is er echter geen plaats voor racisme en discriminatie. Beerschot betreurt dan ook de gezangen tegen supporters van RWDM en vraagt onze fans met aandrang om zich van zo’n gezangen te onthouden.

Zo’n gezangen schaden niet enkel het imago van de club, maar zorgen ook voor verdeling tussen spelers en supporters. Beerschot zal in de komende weken in overleg gaan met onze fans om dit soort spreekkoren uit zijn stadion te bannen. Zo kunnen we tonen wat onze fans echt zijn: fanatieke, toegewijde supporters met veel humor. Enkel zo kunnen we de voetbalwereld opnieuw kennis laten maken met het positieve verhaal dat Beerschot is.

Een verhaal van doorzettingsvermogen, onsterfelijkheid, humor en van samenhorigheid. Allemaal samen, achter onzen Beerschot.’

Nieuwsbrief

Specials

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Het was weer een komen en gaan van spelers in de wintermercato. De Jupiler Pro...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Paul Onuachu kostte 6 miljoen euro. Een massa doelpunten en assists later liet hij KRC...

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...