Benzema zorgt ook in Saoedi-Arabië voor heibel

14-01-2024 10:26

Benzema zorgt ook in Saoedi-Arabië voor heibel

Karim Benzema (36) heeft het behoorlijk verbruid bij zijn Saudische werkgever Al-Ittihad. De Ballon d’Or-winnaar van 2022 heeft zich niet op tijd bij zijn club gemeld voor de start van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en is als gevolg daarvan door trainer Marcelo Gallardo buiten de selectie gelaten voor het trainingskamp in Dubai, dat vandaag (zondag) van start gaat.

Dat schrijft de Spaanse krant zaterdagavond Marca althans. “De speler had zich net als zijn teamgenoten afgelopen vrijdag, de twaalfde, moeten melden op het complex van de club in Jeddah, maar volgens Saudische bronnen heeft hij dat niet gedaan”, leest het. “Zijn Argentijnse trainer Gallardo heeft besloten geen uitzonderingen voor Benzema te maken en neemt hem hoe dan ook niet mee naar Dubai”, vervolgt de krant.

Bovendien zou men bij Al-Ittihad al langer ontevreden zijn over de Franse superster, die in de woorden van Marca ‘niet aan de verwachtingen voldoet’. Zo zou de oud-speler van Olympique Lyonnais en Real Madrid voorafgaand aan de kerstvakantie al drie trainingen van zijn club hebben overgeslagen. Ook sportief gaat het nog niet zoals gehoopt: Al-Ittihad staat momenteel zevende in de Saudische competitie, met een achterstand van 25 punten op koploper Al-Hilal. Vanwege de Azië Cup wordt de competitie pas in februari hervat.

Verweer
De Spaanse krant heeft bovendien contact gezocht met het kamp-Benzema. Die laat weten dat de speler vast zou zitten op Mauritius vanwege een cycloon, waardoor hij niet tijdig in Saudi-Arabië zou hebben kunnen arriveren. Na de 2-5 thuisnederlaag tegen het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo, op Tweede Kerstdag, waren de supporters van Al-Ittihad dusdanig kritisch op Benzema dat hij besloot zijn Instagram-account te verwijderen.

LEES MEER OVER:

Frankrijk

Real Madrid

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Nicky Hayen kon tegen Anderlecht geen beroep doen op Hans Vanaken. Een keelontsteking. Club Brugge...

Dolberg op de dool: 3 goals in 19 matchen

Dolberg op de dool: 3 goals in 19 matchen

Geen doelpunt tegen Antwerp, ook niet tegen Club Brugge. In de rangorde van Brian Riemer...

Magere cijfers voor Noa Lang

Magere cijfers voor Noa Lang

Na twee seizoenen bij Club Brugge klonk er veel grootspraak. Noa Lang was te goed....