Biergooien, vuurwerk en provocerende gezangen kosten Beerschot geld

30-10-2023 12:57

Biergooien, vuurwerk en provocerende gezangen kosten Beerschot geld

Het Kiel loopt vol voor de bekermatch tussen Beerschot en Club Brugge. Bij de Antwerpse club hopen ze op een mooi en groot voetbalfeest. Beerschot pakt eerst nog met een boodschap uit.

“Beste supporters,

Beerschot is ongelooflijk trots op z’n supporters. De sfeer van de afgelopen maanden en de connectie tussen het elftal op het veld en de dertiende man ernaast, zijn fantastisch.

Beerschot kreeg opnieuw een aantal boetes wegens wangedrag van enkele individuen en wil zijn supporters sensibiliseren over wat de gevolgen hiervan zijn. Het gaat in deze over bierbekers gooien op het speelveld tegen Jong Genk en Lommel, racistische gezangen tijdens de wedstrijd tegen Jong Genk en pyro na afloop van Beerschot – Lommel.

Beerschot wil met deze communicatie onze fans niet veroordelen en over één kam scheren, maar de enkelingen die hiervoor verantwoordelijk zijn duidelijk aanspreken. Dit is het (voorlopige) resultaat van hun acties:

  • Na de wedstrijd Jong Genk – Beerschot: boete van € 1.000
  • Na de wedstrijd Jong Genk – Beerschot: Bondsparket informeerde Beerschot van de opstart van een onderzoek over racisme en discriminatie na volgende spreekkoren: “Al wie niet springt is een jood” en “Sans papiers” – gericht op een speler die was blijven liggen na een tackle
  • Na de wedstrijd Beerschot – Lommel: boete voor bekergooien, nog uit te spreken door de RBFA, verwachten opnieuw een boete van minstens € 1.000
  • Na de wedstrijd Beerschot – Lommel: aansteken vuurwerk, boete nog uit te spreken door de RBFA, verwachten opnieuw een boete van € 2.500

De club wil opnieuw benadrukken dat dit het resultaat is van het gedrag van enkelingen. Hun acties brengen de club niet enkel financiële schade toe, maar besmeuren ook de naam van onze supporters en van de club. Daarom wil Beerschot opnieuw oproepen om met deze zaken te stoppen.

Allemaal samen kunnen wij er voor zorgen dat iedereen kan genieten van ‘onzen Beerschot’ in het stadion. Zonder koude bierdouches, discriminerende gezangen, pyro en boetes.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...