Blessin over penalty en VAR: “Het is één grote grap”

11-02-2024 09:45

Blessin over penalty en VAR: “Het is één grote grap”

Na tussenkomst van de VAR – terecht of niet – wees Kevin Van Damme naar de penaltystip. Union zag in de slotminuut twee punten door de vingers glippen. Alexander Blessin legde de schuld eerst bij zijn team, niet bij de arbitrage. Na het bekijken van de beelden maaide hij de VAR onderuit.

Union kwam vroeg op achterstand, Loïc Lapoussin draaide met twee goals de rollen om. De koploper leek op weg naar een 2-1 overwinning tegen Westerlo. Die late penalty leverde nog een ijskoude douche op.

“In het begin en op het einde had ik een slecht gevoel. Normaal gezien hadden onze twee goals moeten volstaan om te winnen. We hadden alles onder controle, maar op het einde waren we niet hongerig genoeg om die derde goal te maken”, citeert Sporza Blessin.

Blessin is ook hard voor Union na het gelijkspel tegen Westerlo. “Maar als je zulke fouten maakt, dan moet je geen excuses zoeken. Nog voor de penalty had ik niet het gevoel dat we een duidelijke overwinning verdienden. Het is onze eigen fout dat we wedstrijd niet beslist hebben voor die late tegengoal.”

Eén grote grap

“Over de tussenkomst van de VAR kan ik niks zeggen. Het was te ver voor mij. Voor die situatie hadden we de mogelijkheid om de bal op te ruimen. Als het een fout is, dan is het een fout.”

“Ik spreek niet graag over de arbitrage, maar dit is één grote grap”, stelde Alexander Blessin. “Ik ben een voorstander van de VAR en zal er steeds positief over spreken, maar deze keer – na het tien keer bekijken van de beelden – is het een echte grap.”

“De scheidsrechter had een duidelijk zicht op de fase en zou eigenlijk enkel bij een clear and obvious fout naar het scherm geroepen mogen worden, toch? Dat was deze keer niet het geval. Ik dacht nochtans dat de VAR er was om de scheidsrechter te helpen! De regels moeten duidelijker zijn.”

LEES OOK: Domper voor Union na VAR-check

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...