Boskamp verwacht zondag ‘tijgers’

01-06-2023 09:58

Boskamp verwacht zondag ‘tijgers’

Antwerp wist niet te winnen tegen Union, dat lange tijd met tien speelde. Een gemiste kans. Enkele uren later versloeg Racing Genk Club Brugge met 1-3. Een deel van de Brugse fans vierde mee. Johan Boskamp ziet in die houding tegen Antwerp een troef voor Mark van Bommel.

Vincent Janssen scoorde, Union bakte er niets van en moest met tien verder. Antwerp leek op weg naar de landstitel. Een ijskoude douche volgde. Een frommeldoelpunt. Mark van Bommel zag tranen bij de spelers. De verslagenheid was bijzonder groot.

Johan Boskamp zag zijn favoriete club Feyenoord kampioen spelen. Zondag verwacht hij dolle taferelen bij Antwerp FC. “Iedereen denkt dat ze mentaal een zware tik hebben gekregen nadat ze tegen Union de titel door hun vingers hebben laten glippen, maar volgens mij kan een sluwe vos als Van Bommel dat in zijn voordeel uitspelen”, stelt de voormalige trainer bij Het Belang van Limburg.

Arbitrage

De scheidsrechters bespelen, de tegenstander jennen, Mark van Bommel liet zich gelden op het veld. Hij kwam aan 141 gele kaarten. Elf keer leverde dat een uitsluiting op. Tel daar nog twee rode kaarten bij. Hij zocht als speler het randje op en ging er soms over.

“Als ik een aantal overtredingen gemaakt had terwijl ik al geel had, dan zei ik: ‘Hé luister, als je denkt dat je mij een rode kaart gaat geven, moet je het me zeggen, want dan laat ik me wisselen’. Als je dan een overtreding maakte had je opeens een beetje speling”, vertelde Mark van Bommel onlangs in de Cor Potcast.

Opnaaien

Zondag wordt een voetbaldag voor mannen. Er staat veel op het spel. Zowel Antwerp als Union én Racing Genk kunnen kampioen spelen. Tel daar nog de strijd voor de tweede plaats bij, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

“Ik verwacht wel dat hij zijn spelers zal opnaaien, ja”, blikt Johan Boskamp vooruit. “Op dat vlak moet je hem niets meer leren. Let maar op, die gaan zondag tekeergaan als tijgers.”

LEES OOK: De Condé wijst naar titelstress bij Antwerp, Union en Genk

Nieuwsbrief

Specials

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

De start van het seizoen nadert voor STVV. Op de eerste speeldag moeten ze naar...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...