Buitenlandse media loven Kevin De Bruyne

14-02-2024 08:27

Buitenlandse media loven Kevin De Bruyne

Een doelpunt en twee assists, Kevin De Bruyne is weer helemaal terug. De Rode Duivel stelt nog wat matchen nodig te hebben om terug honderd procent te zijn na blessureleed. Buitenlandse media zien dat het nu al goed zit.

“Vanaf het begin van de match kregen de Skyblues de voet aan de bal en na grote kansen van Kevin De Bruyne, daarna opende ‘KDB’ de score zelf met een schot vanuit een krappe hoek. Een doelpunt dat de machtsverhoudingen niet veranderde. Een alomtegenwoordige De Bruyne zorgde nadien met nog twee assists voor de beslissing”, stelt het Franse L’Equipe.

“Zijn terugkeer blijft verbazen. Nog een doelpunt, een superpass en hij ziet er op dit moment net zo dreigend uit als altijd”, klinkt het bij de Daily Mail.

Bij Mirror Sport focuste ze zich op een leuk feitje over onze landgenoot. Zo was hij sinds zijn terugkeer al goed voor zeven doelpunten in evenveel wedstrijden. “Nadat hij een vroege kans had gemist, waarvan hij vond dat hij het beter had moeten doen, droeg Kevin De Bruyne bij aan zijn zevende doelpunt in evenveel wedstrijden sinds zijn terugkeer van een blessure. Dat was zijn vijftiende Champions League-doelpunt in een hemelsblauw shirt en opmerkelijk genoeg zijn dat er twaalf in de knock-outfase.”

Ook Rodri, Haaland en Foden blonken uit in Kopenhagen. Toch ging volgens The Guardian de Oscar voor beste prestatie naar onze landgenoot. “Voor en na de pauze was De Bruyne de belangrijkste City-personificatie van het personage van Arnold Schwarzenegger in de Hollywood-kaskraker ‘The Terminator’, wiens bijnaam ‘I’ll be back’ kon worden toegepast op de onweerstaanbare 32-jarige.”

“Rodri en Haaland kunnen worden aangeprezen als de meest vitale spelers van City, maar De Bruyne is dat met zekerheid. Een galop over de vleugel is een nieuwste visitekaartje. Ook zijn fouten zijn verzamelobjecten.”

“Eén doelpunt, twee assists en nog een optreden om te laten zien dat niemand hem op zijn best kan raken”, waren ze ook bij Manchester Evening News onder de indruk. “Bij het tweede doelpunt was er nog wat geluk mee gemoeid, maar dat was zeker niet het geval bij zijn slimme een-tweetje met Phil Foden in blessuretijd, waardoor een cruciale derde doelpunt gemaakt werd.”

Niet alleen in Engeland waren ze onder de indruk van de glansprestatie van Kevin De Bruyne. Bij De Telegraaf zagen ze hoe Manchester City nooit echt in de problemen kwam, dankzij een sterke Kevin De Bruyne. “Het was De Bruyne die in de eerste helft het meeste opviel. Op aangeven van Oranje-international Nathan Aké schampte de middenvelder de bal met zijn hoofd naast het doel. Na een kans voor Aké maakte De Bruyne in de 10e minuut alsnog de 1-0 met een schuiver in de verre hoek.”

Bij het Spaanse Marca focussen ze zich dan weer op de komende maanden. “De terugkeer van Kevin De Bruyne naar volledige fitheid kwam op het juiste moment voor Pep Guardiola, nu de patron van het team opnieuw zijn vorm heeft gevonden.”

LEES OOK: De Bruyne is hongerig naar meer

Nieuwsbrief

Specials

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Thibaut Courtois behoort tot de wereldtop, laat dat duidelijk zijn. Een tweede feit: hij zit...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

De bal gaat aan het rollen op het EK 2024. Voor honderden andere profvoetballers is...

VIDEO: Jelle Bataille gelooft in Rode Duivels

VIDEO: Jelle Bataille gelooft in Rode Duivels

Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland. De Rode Duivels worden niet tot de favorieten op het EK...

VIDEO: Vertrek en aankomst Rode Duivels, op weg naar EK 2024

VIDEO: Vertrek en aankomst Rode Duivels, op weg naar EK 2024

De Rode Duivels stapten in Brussels Airport op het vliegtuig naar Stuttgart. 25 spelers, van...