Buitenlandse media halen uit naar Rode Duivels

24-11 11:26

Buitenlandse media halen uit naar Rode Duivels

De Rode Duivels wonnen met 1-0 tegen Canada. Maar de drie punten waren niet verdiend. Dat zagen ook de buitenlandse media.

“Het was niet het beste team dat won, maar wel het efficiëntste”, stelt het Spaanse AS. “Hazard begon na een moeilijke week in de basis, maar kon zijn stempel niet drukken. België probeerde de geesten van zich af te schudden die hen de laatste tijd hebben geteisterd, maar slaagde daar niet in. Wat ook opviel, is dat Kevin De Bruyne nagenoeg onzichtbaar was. Met deze overwinning en het gelijkspel tussen Marokko en Kroatië, staat België bovenaan in de groep, al zullen ze beter moeten spelen, willen ze een rol spelen op dit WK.”

“De veteranen uit de ‘Gouden Generatie’ van België werden lange tijd onverwachts overvleugeld door elf energieke atleten uit Canada”, schrijft het Nederlandse AD. “Alleen waren die zeer slordig in de afwerking, hadden ze de arbitrage tegen en zagen ze het geslepen België totaal tegen de verhoudingen in wél scoren. Zo begonnen de Belgen het WK met een zege (1-0), maar zijn ze op z’n zachtst gezegd gewaarschuwd voor de rest van het toernooi. België heeft een uitstekende uitgangspositie voor de rest van de groepsfase, maar daar is echt alles mee gezegd.”

“Rode Duivels werden overrompeld”

“Op veel manieren was dit misschien wel dé grootste verrassing die we tot dusver te zien hebben gekregen”, aldus The Daily Mail. “Niet wat de uitslag betreft – België bewees nog maar eens hoe klinisch het kan zijn tijdens een WK-groepsfase – wél in het bijwijlen adembenemende voetbal van de Canadezen. Vastberaden als ze waren om de 36 verloren jaren in te halen. De Rode Duivels, al zeven WK-groepsmatchen ongeslagen, werden overrompeld door een team dat de ziel uit hun lijf presste.”

Rode Duivels niet goed genoeg

Ervaring maakte het verschil. “Dit is wat je koopt met de opgeteld 925 caps, maar de vraag is of die ervaring – die van een eens gouden generatie die een laatste gooi doet naar glorie – ook niet betekent dat je met een verouderend team zit dat op veel vlakken tekort schiet. Martínez wuift de kritiek weg als zou hij niet doorselecteren, maar dit was een brutaal voorbeeld van hoe een jeugdige ploeg een oudere erg veel pijn kan doen. (…) De ploeg zal uit een heel ander vaatje moeten tappen, wil ze het hier drie weken uitzingen.”

“Voor een team van zogenaamde sterren, waren de Belgen echt verschrikkelijk”, klinkt het hard in The Sun. “Jong, hongerig en met tempo overal waar je keek, verscheurde Canada de weifelende Belgen in hun eerste WK-wedstrijd sinds 1986. Kevin De Bruyne is de enige overgebleven speler van wereldklasse, maar hij was de zwakste van allemaal. Normaal gaan de Belgen de groepsfase wel overleven, maar daarna moet niemand hen vrezen op basis van deze slappe vertoning.”

LEES OOK: 2 op 10 voor Rode Duivels volgens L’Equipe

 

LEES MEER OVER:

Rode Duivels

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Kompany, Preud’homme, Vanhaezebrouck, Vermaelen of Vrancken?

Kompany, Preud’homme, Vanhaezebrouck, Vermaelen of Vrancken?

Geen Roberto Martinez meer bij de Rode Duivels. De KBVB moet op zoek naar een...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

EXCLUSIEF: Guy Vandersmissen spaart aantal Rode Duivels niet

EXCLUSIEF: Guy Vandersmissen spaart aantal Rode Duivels niet

Hij maakte het WK 1982 mee en was jarenlang een van de sterkhouders bij Standard,...

VIDEO: Wandeling Rode Duivels voor Kroatië-België

VIDEO: Wandeling Rode Duivels voor Kroatië-België

De Rode Duivels spelen om 16 uur tegen Kroatië. Ze moeten die match winnen om...

Opstelling België: Roberto Martinez krijgt hulp!

Opstelling België: Roberto Martinez krijgt hulp!

Geen Amadou Onana tegen Kroatië. Dat is zeker. Is Romelu Lukaku klaar om te starten?...