Carl Hoefkens moet ontslag vrezen

14-11-2023 08:58

Carl Hoefkens moet ontslag vrezen

Na de zeges tegen Anderlecht en Club Brugge gaf het management van Standard dat ze gelijk hadden. Carl Hoefkens was de juiste keuze. Met een 1 op 9 tegen AA Gent, KV Mechelen en Antwerp trekken er echter donkere wolken boven Sclessin samen. De recente 6-0 uitschuiver bij Antwerp zindert na.

Het is code rood. De steun voor Carl Hoefkens brokkelt in sneltempo af. Joachim Mununga vraagt zich af of de spelers nog voor de trainer zullen gaan. “Ze gaven op tegen Antwerp”, gaf hij aan bij de RTBF. Peter Vandenbempt vreest ook voor de positie van Hoefkens.

“De historische pandoering was een collectieve wanprestatie. De euforie na de overwinningen tegen Club Brugge en Anderlecht en hoop dat Standard kon meestrijden met de top 6, daar blijft na een 1 op 9 en 10 tegendoelpunten niets meer van over”, aldus Vandenbempt bij Sporza.

“Zeker in de Franstalige media is Hoefkens weer een trainer die vreemde wissels doet. Zijn coaching roept vragen op. Dat zal zijn lot blijven de komende weken, door het loodzware programma dat Standard wacht.”

De Rouches duiken niet in de beoogde top zes op. Na veertien speeldagen staan ze bovenaan in de rechterkolom. Met 17 op 42 tellen ze vijf punten minder dan de nummer zes. Na de interlandbreak is er Standard-Racing Genk. Dan is de reguliere competitie al halfweg. Overleeft Carl Hoefkens nieuw puntenverlies?

Een week later moet Standard naar Club Brugge. Na een bekermatch tegen Anderlecht volgt drie dagen later een volgende clash in en tegen Anderlecht. Thuis tegen Sporting Charleroi, naar KV Mechelen en thuis tegen STVV, de Luikse club zal in de resterende matchen in 2023 meer dan één tandje bij moeten steken.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

De start van het seizoen nadert voor STVV. Op de eerste speeldag moeten ze naar...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...