CEO Standard kritisch voor Carl Hoefkens

09-01-2024 08:41

CEO Standard kritisch voor Carl Hoefkens

Carl Hoefkens vloog net voor het nieuwe jaar buiten bij Standard. Ivan Leko tekende een contract voor 2,5 jaar. De nieuwe trainer hoopt meerdere nieuwe spelers erbij te krijgen. Daar is echter nauwelijks of geen budget voor. Volgens CEO Pierre Locht kan Standard ook zonder die nieuwkomers een stap vooruit zetten.

“Elke kern heeft sterke en zwakke punten, maar ik blijf ervan overtuigd dat we genoeg kwaliteiten hadden en nog steeds hebben voor de top 6”, stelt Locht in een gesprek met La Dernière Heure. “We hebben geen linksachter, maar we speelden ook niet in een systeem dat dit verplichtte. Aron Donnum is vervangen door Moussa Djenepo.
We hadden beter kunnen doen.”

Standard wachtte tot na de twintigste speeldag om een trainerswissel door te voeren. In de resterende tien wedstrijden moeten ze drie clubs voorbij steken om in Play-off 1 te geraken. Het verschil met de nummer zes Antwerp bedraagt negen punten.

“Carl was niet het enige probleem, we pakten het stap voor stap aan”, stelt Pierre Locht. “We wensten alles juist en concreet te analyseren. De evaluatie (goed of negatief) was gepland voor de wapenstilstand. Na de wedstrijd tegen KV Mechelen met een vroegtijdige uitsluiting was het ingewikkeld om de beslissing te nemen en te zeggen stop.”

De clubleiding voerde in die periode wel al wat wijzigingen door. Bernd Thijs keerde als assistent-trainer terug naar Standard. José Jeunechamps nam ook plaats in de dug-out.

Leiderschap

Carl Hoefkens vroeg om een kwaliteitsinjectie. De clubleiding stelt dat er meer uit de spelerskern te halen is en stelde Ivan Leko aan. Vorig seizoen kreeg Hoefkens een ontslagbrief bij Club Brugge. Met een andere trainer zou het beter gaan. Scott Parker haalde zeker niet meer uit de kern. Onder de leiding van Rik De Mil loste Club de hoge verwachtingen ook niet in. Afwachten of Leko beter doet dan Hoefkens met de kern van Standard.

Volgens Pierre Locht draagt iedereen verantwoordelijkheid voor het falen. De trainer, de staf, de spelers, het management, de directie. Hij pleit voor een mentaliteitswijziging. Iedereen moet de lat hoger leggen. Na een goede prestatie mag er geen laksheid zijn.

Ivan Leko krijgt de taak Standard op andere wegen te loodsen. “Zijn leiderschap, ambities en persoonlijkheid hebben we het meest nodig. Die kwaliteiten passen ook het best bij Standard. Zijn agressieve en offensieve spelstijl beantwoordt aan onze wensen.”

LEES OOK: Deila: “Kampioen en Conference League winnen”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...