CIJFERS: Amadou Onana een risicopatiënt?

14-10-2023 19:41

CIJFERS: Amadou Onana een risicopatiënt?

Amadou Onana recupereerde enkele ballen met een goed uitgevoerde sliding. Er klonk luid applaus, bij de fans van de Rode Duivels en bij de analisten. De 22-jarige middenvelder kreeg tegen Oostenrijk echter ook twee keer geel. “Zolang hij dat niet beter doet, hebben de Duivels een probleem”, stelde Marc Degryse. “Hij blijft een risicopatiënt”, aldus Frank Raes. Hoort Onana tot de kaartenpakkers? Wij doken in de cijfers.

Amadou Onana debuteerde op 3 juni 2022 bij de Rode Duivels. Tegen Oostenrijk werkte hij zijn 9de interland af. Daar horen 3 gele kaarten bij plus een dubbele gele kaart met uitsluiting. Met 661 speelminuten vangt hij gemiddeld om de 132 minuten een gele kaart.

  • Axel Witsel kwam in 130 interlands aan 14 gele kaarten en 2 rode.
  • Timmy Simons pakte in 94 interlands 12 gele kaarten.
  • Aurélien Tchouaméni (23) zit in 28 interlands met Frankrijk aan 2 gele kaarten.

Hij pikte 629 speelminuten in zeven interlands met de Jonge Duivels mee. Amadou Onana kreeg twee keer geel.

De voormalige jeugdspeler van RSC Anderlecht, White Star Brussel, Zulte Waregem en TSG 1899 Hoffenheim kwam in 26 wedstrijden in het shirt van Hamburger SV aan 7 gele kaarten en 1 dubbele gele kaart. Een gemiddelde van 170 minuten per gele kaart.

In het shirt van Lille OSC kreeg Amadou Onana een eerste rode kaart in het profvoetbal. In 42 matchen hoorden er ook 2 gele kaarten bij. Als je die rode kaart omzet naar een dubbele gele kaart komt zijn gemiddelde op 442,75 speelminuten per boeking.

Voetballen in de Premier League bij een club met degradatiezorgen, Onana zit bij Everton aan 10 gele kaarten in 45 matchen. Om de 355 minuten komt zijn naam in het boekje van de scheidsrechter te staan.

De Belgische Senegalees moest zo in 129 wedstrijden 3 keer vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Er hoorden ook nog 24 gele kaarten bij.

Analisten

“Onana is intussen onmisbaar op het middenveld, maar helaas kan hij zich nog altijd niet beheersen. Daardoor blijft hij een risicopatiënt”, stelde Frank Raes in de podcast Sjotcast. “Die twee gele kaarten waren ­gewoon vermijdbaar. En daardoor komen de Oostenrijkers terug in de wedstrijd.”

“Hij wil zijn balverlies op de middencirkel daar zélf rechtzetten en trekt zijn tegenstander veel te wild neer. Terwijl hij eigenlijk gewoon moet meelopen. Dit is echt een te makkelijke gele kaart”, stelde Timmy Simons bij VTM2. “Tegen een groter voetballand kom je door zoiets écht wel nog in de problemen.”

“In al zijn enthousiasme pakt hij op de middellijn terecht geel. Die moet hij echt zien te vermijden”, merkte Marc Degryse op. “Op het WK had hij ook na twee wedstrijden al een schorsing te pakken. En we missen Onana en zijn fysieke kracht wel als hij er niet bij is. Maar zolang hij dit soort dingen niet beter doet, zal hij een probleem blijven hebben, net als de Rode Duivels in hun geheel.”

LEES OOK: Frank Raes volgt Filip Joos niet: “Niet terughalen bij Rode Duivels”

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...

BEKIJK: Foto’s viering 100 jaar STVV

BEKIJK: Foto’s viering 100 jaar STVV

Geen vlammende lichtshow in het stadion, STVV pakte het anders aan bij de viering van...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...