Club Brugge en Anderlecht de mist in met Wouter Vrancken?

03-03-2023 11:19

Club Brugge en Anderlecht de mist in met Wouter Vrancken?

Wouter Vrancken gaf in mei 2022 aan dat hij, na vier seizoenen bij KV Mechelen, toe was aan een nieuwe uitdaging. Een week later maakte Anderlecht het vertrek van Vincent Kompany bekend. Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke zagen meer in Felice Mazzu dan in Wouter Vrancken. Club Brugge wist dat Alfred Schreuder naar Ajax zou vertrekken en hapte ook niet toe.

Tien maanden later hebben zowel Club Brugge als Anderlecht al een trainerswissel achter de rug. Bij Club wordt het zelfs afwachten of Scott Parker er volgend seizoen nog zal rondlopen. Bij dat alles hoort sportief verval. Club moet knokken om Play-off 1 te halen, Anderlecht strijdt voor deelname aan Play-off 2.

Ondertussen staat Racing Genk met Wouter Vrancken bovenaan in de Jupiler Pro League en was het eind februari zeker van Play-off 1. In Genk vielen nochtans belangrijke uitgaande transfers te noteren! Junya Ito, Christian Thorstvedt en Theo Bongonda vertrokken in de zomermercato. In januari belandde Paul Onuachu in de Premier League.

Kwaliteitsverlies op papier, in de praktijk zette KRC Genk een stap vooruit. Spelers als Mike Trésor en Joseph Paintsil wisten een grote stap vooruit te zetten, de flankverdedigers floreren, een jong talent als Bilal El Khannouss kreeg kansen en greep die met beide handen.

“Dat is een pluim die ik op de hoed van de staf wil steken”, stelt sportief directeur Dimitri De Condé via het clubkanaal. “Zij hebben hun eigen ideeën binnengebracht waardoor bepaalde jongens boven zichzelf uitstijgen en qua statistieken zelfs nog beter doen dan hun voorgangers. Dat ga je in de wereld van het voetbal niet vaak tegenkomen.”

Unieke kwaliteit

“Het succes zit hem in de duidelijkheid die Wouter Vrancken en zijn team aan de spelers hebben gegeven. Er is een duidelijk plan. Dat hoor je ook binnen de spelersgroep. Wouter heeft een klimaat van winnaars gecreëerd. Er is een groot geloof ontstaan in de groep. Onderschat zeker ook niet hoe goed de groep fysiek in orde is.”

Wouter Vrancken op de catwalk
foto KN
www.voetbalbelgie.be

De 44-jarige Wouter Vrancken zette zijn eerste stappen als trainer bij provincialer RDK Gravelo. Het ging stap voor stap vooruit. Van Thes Sport en Lommel SK ging het in 2017 naar KV Kortrijk. Als assistent-trainer van Glen De Boeck. Vrancken wou eerst wat ervaring in de eerste afdeling doen, in een andere rol. Na vier mooie seizoenen bij KV Mechelen volgde de overstap naar KRC Genk.

“Ook als persoon past hij goed bij onze club. Wouter is een echte winnaar. Dat is heel belangrijk”, merkt De Condé over zijn trainer op. “De spelers voelen dat ook. Wouter wordt nerveus als het niet top is zoals tegen Mechelen. Hij durft de zaken te benoemen en is enorm veeleisend.”

“Er is geen ruimte voor terugval en vereist dat je als speler altijd met die volgende wedstrijd moet bezig zijn. Zowel als het goed gaat als wanneer het minder draait. Dat is een unieke kwaliteit.”

LEES OOK: Aanhangers KRC Genk bekladden muren STVV-stadion

Wouter Vrancken unieke kwaliteit
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...