Club Brugge kraait best nog geen victorie

14-03-2023 09:40

Club Brugge kraait best nog geen victorie

In het voetbal kan het snel gaan. Na een flinke portie kommer en kwel vielen er zondag breedlachende gezichten te bespeuren bij Club Brugge. De 2-0 zege tegen Standard smaakte zoet. De ene lofzang volgde de andere op.

Alles wat maandenlang fout was gelopen, was de schuld van Scott Parker. Het grote Club Brugge was terug. Met Rik De Mil aan het roer zou blauw-zwart van de ene overwinning naar de andere zege gaan. De zoektocht naar een andere trainer mocht gestaakt worden.

Eén zwaluw brengt echter de lente niet. Club Brugge moet zaterdag bevestigen. Niet in het Jan Breydelstadion, wel in het Guldensporenstadion. Gemakkelijk wordt dat niet. De Kerels staan drie punten boven de degradatiezone en hebben elk punt broodnodig.

De druk blijft bovendien op de ketel zitten. AA Gent telt slechts één punt minder. Westerlo en Standard volgen op vier punten. Club moet nog tegen Westerlo. Club Brugge won tegen Standard een veldslag. Ze zijn nog niet de winnaar van de oorlog.

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert doken bij de vorige match in de rust in de kleedkamer op. De voorzitter van Club Brugge stapte ook de regiekamer van Eleven Sports binnen met het verzoek bepaalde beelden in de uitzending te tonen. Dat alles geeft aan dat de druk groot is. Wat doen die beleidsbepalers als het fout zou lopen in Kortrijk? Daarna volgen twee competitieloze weken.

Club Brugge boekte 13 zeges in 29 wedstrijden. Dat is niet alleen de fout van Carl Hoefkens en/of Scott Parker. Je kan niet stellen dat alles koek en ei is met een 2-0 zege tegen Standard.

Ze hebben wel het programma mee. Club Brugge speelt nog tegen KV Kortrijk, KV Mechelen, RFC Seraing (thuis), KVC Westerlo en KAS Eupen (thuis). Eerste achtervolger KAA Gent krijgt Eupen op bezoek, moet naar Seraing en speelt nog tegen Union (thuis), Mechelen en KV Oostende (thuis).

LEES OOK: “Bart Verhaeghe heel slecht geïnformeerd”

LEES MEER OVER:

Club Brugge

Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...