Club Brugge slechts 1,7 punten/match

23-01-2023 20:54

Club Brugge slechts 1,7 punten/match

Carl Hoefkens kreeg na een goede start de Brugse machine niet terug aan het draaien. Scott Parker slaagt daar vooralsnog ook niet in. Dan ligt het niet aan de trainer. Om het met de woorden van clubicoon Franky Van der Elst te zeggen: “Ik merk weinig verschil, met Hoefkens of Parker”. Club Brugge profileert zich graag als buiten categorie in België. Vorig seizoen was het niet op te stoefen, dit seizoen nog wat minder.

De cijfers spreken voor zich: 10 overwinningen, 7 puntendelingen en 5 nederlagen in 22 competitiematchen. Club Brugge sprokkelde 37 punten of 1,7 punt per match. Het laagste gemiddelde in de jongste vijf seizoenen. Ook het laagste puntenaantal sinds het seizoen 2006/2007.

Club Brugge zit ook aan 7 wedstrijden op rij zonder zege. Dat vertaalt zich in het klassement: de vijfde plaats doet pijn aan de ogen van de fans van blauw-zwart. Racing Genk telt 18 punten meer. Als ze de inhaalwedstrijd in Eupen winnen, bedraagt de kloof zelfs 21 punten. Zelfs met een halvering bij de start van Play-off 1 wordt het problematisch voor Club om opnieuw kampioen te spelen.

De Genkies gaan geen veelvoud aan punten morsen. Wouter Vrancken zag zijn team 18 keer winnen. KRC Genk speelde 1 keer gelijk en leed slechts 2 nederlagen. Ze scoorden 52 keer in 21 wedstrijden. Club Brugge zit aan 40 goals in 22 duels. De koploper in de Jupiler Pro League incasseerde 19 tegentreffers, waar de titelverdediger aan 28 stuks zit.

Er is niet alleen de grote achterstand op Racing Genk. Union telt 12 punten meer, Antwerp 8 punten. AA Gent knokte zich ook voorbij Club Brugge en telt 1 punt meer.

Programma

Kampioen spelen, de Beker van België winnen en overwinteren in de Champions League. De derde doestelling is ingevuld. Onder leiding van de ontslagen Carl Hoefkens. Scott Parker heeft nog maar 3 wedstrijden om de thuismatch tegen Benfica voor te bereiden. Op bezoek bij Zulte Waregem, gemakkelijk wordt dat niet. Ruud Vormer koestert Club en de fans. Hij werd er echter op minder fraaie wijze aan de kant geschoven. Hij heeft nog wat recht te zetten. Net als Jelle Vossen.

Club Brugge hoeft niet op cadeautjes te rekenen bij Zulte Waregem, dat met geestdrift en goals bezig is aan de operatie behoud. Daarna volgt een trip naar Antwerp. Pakt Paul Gheysens met een extra premie uit? De relatie tussen Club en Antwerp is al jaren verzuurd. Vijf dagen later zakt Karel Geraerts met Union naar het Jan Breydelstadion af. Nog een ploeg die op scherp staat. En dan is het op 15 februari Club Brugge-Benfica.

LEES OOK: Club Brugge kan mooie som vangen voor floptransfer

 

LEES MEER OVER:

Club Brugge

Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Het was weer een komen en gaan van spelers in de wintermercato. De Jupiler Pro...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Paul Onuachu kostte 6 miljoen euro. Een massa doelpunten en assists later liet hij KRC...

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...