Coucke belangrijke rol bij terugkeer Kompany

29-09-2023 21:06

Coucke belangrijke rol bij terugkeer Kompany

Vincent Kompany nam in 2019 afscheid bij Manchester City en trok terug een shirt van RSC Anderlecht aan. Michael Verschueren was in die periode Head of Sports.

“Coucke speelde daar een grote rol in. Marc had contact met Vincent omtrent de samenwerking rondom een vzw. En daar hebben ze eerste verkennende gesprekken gehad. Vince liet toen weten dat er veel aanbiedingen zouden volgen en dat hij met alternatieven bezig was, en dat dit niet meteen aan de orde zou zijn. Het kon misschien wel in de toekomst”, aldus Michael Verschueren in de podcast Café Constant.

“We kregen toen signalen dat er toch mogelijkheden waren om met Vincent in gesprek te gaan over een terugkeer. Dan ben ik twee keer naar Manchester gegaan. Dat ging over vanalles, maar het was ook een van de gesprekken die ik nooit zal vergeten. Die man heeft daar drie uur voetballes gegeven, waarvan ik zei: ‘wauw’. Hij was enorm goed voorbereid. Na een aantal onderhandelingen hebben wij hem dan een contractvoorstel gedaan en dat is gelukt.”

Er was toen veel te doen over het verhaal van trainer/speler. “Het was Coucke die aan Kompany vroeg of het mogelijk was om terug te keren naar Anderlecht. Marc was bereid om een investering te doen. Het speler/trainer verhaal? Daar is heel veel ophef over geweest. Vincent wist hoe hij de jeugd kon laten aansluiten en op een bepaalde manier ook bij de eerste ploeg kon laten spelen. Hij wenste inspraak in de manier van spelen”
Hasi of Vercauteren

“Daardoor kwam Simon Davies. De ploeg werd toen ook niet opgesteld door Kompany, dat kan ik u formeel zeggen. Al was de perceptie anders. Er was uiteraard veel overleg tussen Davies en Kompany. Vincent is niet gekomen als enkel speler. Hij was niet speler/trainer, maar had wel een enorme impact over de manier van spelen. Hij had wel veel impact op het beleid: er waren duidelijke profielen uitgetekend voor elke positie voor de scouting. Dat is een feit.”

Davies was geen succes, toen kwam Vercauteren. Door Coucke. “Toen de resultaten tegenvielen had Marc aangegeven dat we het op de klassieke manier moesten doen. Ook tegen Vincent. Ik kreeg toen een week de tijd om een nieuwe coach te zoeken. Dat is toen gelukt met Vercauteren. Vincent heeft dat ook aanvaard, dat was ook geen probleem. Het was toen Hasi of Vercauteren en uiteindelijk viel de keuze op Frank. Besnik was toen echter niet beschikbaar.”

Uiteindelijk stopte Kompany na dat seizoen als speler. Hij werd hoofdtrainer en loodste RSCA weer naar de top met een vierde en derde plaats. Daarna was er een verschil in visie met Vandenhaute en vertrok Kompany naar Burnley.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Vorig seizoen smaakmaker bij MVV Maastricht, dit seizoen een van de revelaties in de Jupiler...

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

Dolle vreugde bij Club Brugge. Na een brilscore tegen Cercle Brugge zijn ze opnieuw kampioen,...

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

Na dertien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Club Brugge en Vincent...

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Als Club Brugge vanavond een punt pakt tegen Cercle Brugge zijn ze voor de negentiende...