Cyriel Dessers spreekt hoge looneisen tegen

10-06-2022 07:58

Cyriel Dessers spreekt hoge looneisen tegen

Het avontuur van Cyriel Dessers bij Feyenoord blijft beperkt tot één seizoen. De aanvaller betreurt afgeschilderd te worden als een geldwolf, die alleen naar het financiële aspect zou kijken.

In de Nederlandse media verschenen meerdere berichten dat zijn salariseisen een definitieve transfer naar Feyenoord in de weg stonden.

“Voor het eerst zat ik bij een club waar ik het niet erg zou vinden de rest van mijn carrière te blijven. Dat was een mooi gevoel dat ik koesterde”, vertelt de aanvaller in gesprek met Het Nieuwsblad. “Ik heb gesprekken gehad met Feyenoord. Daarin is gebleken dat het puur sportief wel klikte, maar dat je op een gegeven moment botst op de financiële realiteit.”

Daarbij doelt de aanvaller op de verplichte afkoopsom van vier miljoen euro en niet alleen op zijn salariseisen. “Dat zijn geruchten die nergens op zijn gebaseerd. Ik vind het jammer dat het daarop wordt gespeeld, want ik denk niet dat het daarover gaat in dit verhaal. Ik vroeg een loon dat marktconform is. Mensen weten dat niet, maar ik heb redelijk stevig ingeleverd om bij Feyenoord te kunnen komen. Voor mij is het financiële nooit prioritair geweest, maar ik kan natuurlijk niet jaren blijven inleveren.”

De spits wilde dus een salarisverhoging ten opzichte van zijn huurperiode, maar uiteindelijk ging de deal helemaal niet door. De aanvaller groeide afgelopen seizoen van supersub naar basisspeler. In de Conference League werd hij topscorer van het toernooi. Of hij een nieuwe kans krijgt bij Racing Genk, weet hij nog niet. “Na mijn vakantie moet ik met de trainer samenzitten. We zullen dan wel horen wat de plannen zijn”, aldus Dessers, die mogelijk ook naar andere clubs kan verkassen. “Dat is wel heel snel, maar het kan. Er is interesse. Laten we het daar bij houden.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...