“De Bruyne lijkt andere speler dan op WK”

23-12-2022 10:42

“De Bruyne lijkt andere speler dan op WK”

Geen glansrol voor Kevin De Bruyne op het wereldkampioenschap in Qatar. Na een vakantie in Lapland meldde De Bruyne zich terug bij Manchester City. Dat loopt uitstekend.

Man City versloeg Liverpool met 3-2. Kevin De Bruyne was alomtegenwoordig en leidde The Citizens naar winst. Daar hoorden twee assists bij. “Sensationeel”, vat de BBC zijn prestatie samen. “De Bruyne leek een schim van zijn normale zelf in Qatar toen België uit de groepsfase glipte en een teleurstellend vroege exit tegemoet ging.” Bij Man City loopt het terug naar wens. “Hij zette de openingstreffer van Erling Haaland op en de pass die de winnende treffer van Nathan Aké opleverde, was zelfs verbluffend goed.”

Trainer Pep Guardiola legde de topvorm van zijn sterspeler uit. “Als hij het juiste vuur in zich wil vinden, moet hij gewoon een beetje chagrijnig of overstuur zijn. Dan komt er een enorme energie in hem vrij.”

‘En dan… wat een speler’, sprak Guardiola lovend na de zege in de League Cup. ‘Zijn loopacties, zijn rechtervoet, zijn assists. Hij is meer dan een normale speler. Het is niet makkelijk dat elke keer te laten zien. Ik zag vandaag iets in hem dat hij wilde vechten. En als hij dat in zichzelf kan losmaken moeten we hem Sir Kevin noemen.’

Ook analist en Liverpool-icoon Jamie Carragher was diep onder de indruk van de Rode Duivel, vertelde hij bij Sky Sports. ‘Hij lijkt wel op een compleet andere speler dan op het WK. Dit is weer de speler die hoort bij de beste spelers aller tijden in de Premier League. Zijn prestatie vandaag is groots. Hij heeft twee doelpunten voorbereid en voor mijn gevoel domineert hij iedere statistiek.’

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...