“De Bruyne lijkt andere speler dan op WK”

23-12-2022 10:42

“De Bruyne lijkt andere speler dan op WK”

Geen glansrol voor Kevin De Bruyne op het wereldkampioenschap in Qatar. Na een vakantie in Lapland meldde De Bruyne zich terug bij Manchester City. Dat loopt uitstekend.

Man City versloeg Liverpool met 3-2. Kevin De Bruyne was alomtegenwoordig en leidde The Citizens naar winst. Daar hoorden twee assists bij. “Sensationeel”, vat de BBC zijn prestatie samen. “De Bruyne leek een schim van zijn normale zelf in Qatar toen België uit de groepsfase glipte en een teleurstellend vroege exit tegemoet ging.” Bij Man City loopt het terug naar wens. “Hij zette de openingstreffer van Erling Haaland op en de pass die de winnende treffer van Nathan Aké opleverde, was zelfs verbluffend goed.”

Trainer Pep Guardiola legde de topvorm van zijn sterspeler uit. “Als hij het juiste vuur in zich wil vinden, moet hij gewoon een beetje chagrijnig of overstuur zijn. Dan komt er een enorme energie in hem vrij.”

‘En dan… wat een speler’, sprak Guardiola lovend na de zege in de League Cup. ‘Zijn loopacties, zijn rechtervoet, zijn assists. Hij is meer dan een normale speler. Het is niet makkelijk dat elke keer te laten zien. Ik zag vandaag iets in hem dat hij wilde vechten. En als hij dat in zichzelf kan losmaken moeten we hem Sir Kevin noemen.’

Ook analist en Liverpool-icoon Jamie Carragher was diep onder de indruk van de Rode Duivel, vertelde hij bij Sky Sports. ‘Hij lijkt wel op een compleet andere speler dan op het WK. Dit is weer de speler die hoort bij de beste spelers aller tijden in de Premier League. Zijn prestatie vandaag is groots. Hij heeft twee doelpunten voorbereid en voor mijn gevoel domineert hij iedere statistiek.’

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Na het gelijkspel tegen STVV gaf Ronny Deila mee dat Club Brugge voldoende kansen had...

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

Voor de derby tussen Racing Genk en STVV konden de toeschouwers kennismaken met de spelers...

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

KV Kortrijk gooide Edward Still op straat en moet op zoek naar de vijfde trainer...

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...