Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

19-04-2024 15:20

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge staat nu aan de vooravond van een trip naar OHL en een thuismatch tegen AA Gent, waarbij STVV naar de zevende plaats en eindwinst in Play-off 2 lonkt. Een heel ander verhaal.

“Of ik soms wel eens in mijn arm knijp? Toch wel ja”, knikt de 19-jarige centrale middenvelder. “Het gaat heel snel. Van het jeugdvoetbal naar de 1B-reeks en nu heb ik bijna alles gespeeld in de eerste afdeling. Hier heb ik als jonge gast van gedroomd. Ik heb hier wel keihard voor gewerkt.”

99% van de speelminuten in de reguliere competitie, 99% van de speeltijd in de play-offs, die cijfers spreken voor zich. Mathias Delorge is niet weg te denken uit het elftal van Thorsten Fink.

AA Gent kwam in Play-off 2 als favoriet aan de aftrap. Na een nederlaag tegen OHL moeten de Buffalo’s achterom kijken. KV Mechelen volgt op één punt, STVV op drie. De Kanaries kunnen de resterende zeven matchen zonder druk aanvatten. AA Gent moét zevende worden, STVV wil dat graag.

“Mijn honger voor die zevende plaats te pakken is groot. Het leeft ook in onze spelersgroep. Ik ben iemand die niet graag verlies. Ik wil elke match winnen. Het zou ook tof zijn om mijn eerste seizoen op het hoogste niveau met een zevende plaats af te sluiten”, merkt Mathias Delorge op. “Of daar veel druk bij komt kijken? Gezonde druk en veel goesting (lacht).”

Leerschool

STVV leende Mathias Delorge vorig seizoen aan Lierse Kempenzonen uit. Om ervaring op te doen. Dat gebeurde ook met Rein Van Helden en Jarne Steuckers, die bij MVV een stap vooruit wisten te zetten.

Onder de leiding van Thorsten Fink zijn Delorge & co aan een uitstekend seizoen bezig. Ook een leerrijk seizoen, waarin de jonge gasten fouten mochten maken. De uitwedstrijd tegen OHL was een mooi voorbeeld. STVV ging er met 4-0 onderuit.

“Dat was een klein drama. Dan druk ik het nog licht uit. We liepen er gewoon in de val”, blikt Mathias Delorge terug. “Die maturiteit kregen we erbij. Naïef spelen hoort er niet meer bij. We hebben ook aan kracht gewonnen. In onze vorige twee wedstrijden kregen we toch wel vermijdbare doelpunten tegen. We kwamen op wilskracht terug. Een wedstrijd is nooit afgelopen voor het laatste fluitsignaal. Dat leerden we ook bij.”

Verjaardagscadeau

Zaterdag staat STVV terug tegen OHL. In Den Dreef werd het niets. Op Stayen botsten ze op Tobe Leysen, die een wereldmatch pakte. Een zware nederlaag en een gelijkspel, dat wekt revanchegevoelens in de hand. “Natuurlijk zijn wij uit op revanche”, beklemtoont Mathias Delorge.

Zijn vader Peter Delorge – recordhouder bij STVV – blies vandaag 44 kaarsen uit. Zorgt Mathias voor een extra cadeau? “Winnen tegen OHL, misschien ook scoren, dat zou een mooi cadeau voor papa zijn, inderdaad.” (DC)

LEES OOK: STVV nog zonder Van Helden

LEES MEER OVER:

Mathias Delorge

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...