Dries Mertens: “Ongelooflijk gelukkig”

31-05-2023 09:21

Dries Mertens: “Ongelooflijk gelukkig”

De kop is eraf voor Dries Mertens. Op zijn 36ste heeft hij een eerste landstitel te pakken. In zijn zeventiende seizoen als profvoetballer is het raak.

Negen jaar lang droomde Mertens van een Scudetto met Napoli. Meerdere keren was hij er heel dicht bij, maar het was de Belgische topspeler niet gegeven. Driemaal werd Mertens tweede in de Serie A, in het seizoen 2012/13 gebeurde dat ook met PSV in de Eredivisie. Uitgerekend in het seizoen ná het vertrek van clubicoon Mertens werd Napoli vervolgens kampioen.

Mertens won genoeg andere prijzen in zijn carrière: de Coppa Italia (2x), de Supercoppa Italiana, de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal, maar nooit een landstitel. Tot dinsdag. Dankzij de 1-4 zege van Galatasaray op Ankaragücü kon ook Mertens eindelijk juichen.

De aanvaller, dit seizoen in de Süper Lig goed voor zes goals en drie assists, uitte zijn vreugde in gesprek met het clubkanaal: ‘Ik ben zó blij! We zijn kampioenen. Ik voel me ongelooflijk gelukkig. Deze wedstrijd was voor mij de meest memorabele van het hele seizoen.’

Ook trainer Okan Buruk is uitgelaten: ‘Dit is een emotioneel moment. Ik word kampioen in mijn eerste jaar als trainer van Galatasaray. Ik wil de fans bedanken, zij hebben ons altijd gesteund. Wij hebben voor hen gevochten op het veld. We zijn heel erg gelukkig’, verzekert de kampioenscoach.

‘Dit is een bijzonder gevoel, een ongelooflijke vreugde. We hebben hard gewerkt met zijn allen, nu hebben onze fans het recht om dit te vieren. Volgende week wacht ons nog de derby tegen Fenerbahçe. We willen het seizoen afsluiten met een overwinning, dat is ons doel.’

LEES MEER OVER:

Dries Mertens

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...