Duivels afscheid voor Eden Hazard

02-06-2023 12:59

Duivels afscheid voor Eden Hazard

Het loopt al een tijd minder vlot voor Eden Hazard, die na het WK 2022 in Qatar zijn afscheid als Rode Duivel aankondigde. Laten we echter ook niet die talloze geweldige momenten vergeten. Hazard behoorde tot de beste voetballers. Daar hoort een stijlvol afscheidsfeest bij.

Op zaterdag 17 juni spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion tegen Oostenrijk in de EK-voorronde. Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne worden gehuldigd voor hun 100ste cap. Voor Eden Hazard staat er een ‘Waar is da feestje? In het Koning Boudewijnstadion is da feestje!’ op de agenda.

De KBVB hoopt op een duivels afscheid. “Het stadion wordt die dag omgetoverd tot een roodgloeiende arena. Op het programma: een dj die het feest op gang trekt, een stadiongrote tifo bestaande uit 45.000 rode pancartes, de huldiging van Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne, een ereronde van Eden Hazard en een uitzinnig rood supporterslegioen. En zo belooft het debuut van bondscoach Domenico Tedesco op Belgische bodem een knaller te worden.”

Eden Hazard trots

“Ik kijk er enorm naar uit om de Belgische fans, die me altijd hebben gesteund, terug te zien”, blikt Eden Hazard vooruit. “Ik ben nu trouwens één van hen: een trotse supporter. De Rode Duivels zijn fantastisch gestart aan de nieuwe campagne. Hopelijk dragen zij op 17 juni hun steentje bij aan het feest, met een klinkende overwinning tegen Oostenrijk. Makkelijk wordt dat niet, maar de leuze is tegenwoordig toch #WirSchaffenDas?”

LEES OOK: Thibaut Courtois: “Nog zeker Rode Duivel tot WK 2026”

Eden Hazard
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Eden Hazard maakt tijdens de rust in een BMW cabrio een ereronde door het Koning Boudewijnstadion. Na de wedstrijd trapt hij, samen met de Rode Duivels, 33 ballen in het publiek, één voor elke goal die hij scoorde in het nationale shirt. De avond wordt afgesloten met een woordje van Hazard aan de supporters.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Hij debuteerde op 19 november 2008 bij de Rode Duivels. Daarna volgden nog 125 caps met 3 WK’s, 2 EK’s en 33 doelpunten. Eden Hazard droeg 59 keer de kapiteinsband, een record in de geschiedenis van het Belgisch voetbal. De supporters sloten Hazard in hun hart en verkozen hem in 2021 tot ‘ultimate icon’, of meest iconische voetbalfiguur uit 125 jaar Belgische voetbalgeschiedenis.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Eden Hazard

Rode Duivels

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...

Topclubs willen slechts 14 ploegen met play-offs

Topclubs willen slechts 14 ploegen met play-offs

Een geheime zitting in het kasteel van Bart Verhaeghe. Acht clubs waren van de partij....

Wat is er van Wataru Endo (ex-STVV)?

Wat is er van Wataru Endo (ex-STVV)?

Takehiro Tomiyasu zakte naar STVV af en draait al enkele jaren bij Arsenal mee. Wataru...

DOSSIER: Penalty’s in de Jupiler Pro League

DOSSIER: Penalty’s in de Jupiler Pro League

De reguliere competitie is 28 speeldagen ver. Nicolas Madsen (Westerlo) mag zich de beste penaltynemer...