Eden Hazard blijft ontgoochelen

14-05-2023 10:48

Eden Hazard blijft ontgoochelen

In de aanloop naar de terugmatch tegen Manchester City in de halve finale van de Champions League liet Carlo Ancelotti meerdere basiskrachten aan de kant. Zo kwam Eden Hazard toch nog eens in beeld. De voormalige Rode Duivel kreeg zelfs een basisplaats. Dat liep niet goed af.

Klaar staan om je kans te grijpen, een belangrijk gegeven in het voetbal. Eden Hazard kwam nauwelijks in het stuk voor en werd na een uur vervangen. Hij kwam aan negentien passes en bleef bij de doelpogingen, gecreëerde kansen of dribbels op nul staan. De ontgoocheling bij de fans was groot. In de Spaanse media sparen ze Hazard niet.

Zijn vorige basisplaats in La Liga dateerde van 11 september. Sindsdien sprokkelde hij in de competitie 35 speelminuten bij twee invalbeurten. Eden Hazard kreeg tegen Getafe een nieuwe kans en liet ze liggen.

“Hazard begon voor het eerst sinds september in de basis en liet zien dat hij Real Madrid absoluut niets te bieden heeft op voetbalgebied”, stelt Mundo Deportivo. “Hij is bijna een ex-voetballer.”

“Weinig positiefs over te zeggen. Hij heeft het in ieder geval geprobeerd, maar Eden Hazard was nooit gevaarlijk. Hij had duidelijk een gebrek aan ritme. Veel kansen zal hij niet meer krijgen. Werd vervangen in de tweede helft”, stelt Marca, dat hem een 4 op 10 geeft.

“Hij stond na 130 dagen nog eens in de basis en voor het eerst sinds 244 dagen nog eens in Bernabéu”, merkt AS op. “Hij mocht aan de linkerkant beginnen. In de eerste helft deed Hazard veel moeite, maar we moeten concluderen dat het veel willen was, maar niet kunnen. Veel inzet, maar weinig succes. De versnelling is er niet meer en hij dribbelde vooral achteruit.”

AS geeft Hazard ook een 4 op 10. Bij Sport krijgt hij een puntje meer. “Hij kreeg het vertrouwen van Carlo Ancelotti, maar hij kon zich nauwelijks doorzetten. Hij zorgde amper voor doelgevaar en de Italiaanse coach haalde hem in de tweede helft al vroeg naar de kant.”

LEES MEER OVER:

Eden Hazard

La Liga

Real Madrid

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....