El Khannouss over belangstelling Manchester City

27-01-2023 08:57

El Khannouss over belangstelling Manchester City

Bilal El Khannouss viel in de prijzen op het Gouden Schoen Gala. De 18-jarige Marokkaanse international kreeg de trofee van Belofte van het Jaar. Sterkhouder bij koploper Racing Genk, punten scoren op het WK 2022, het gaat snel vooruit. Daar horen speculaties over een transfer bij.

Bij de thuismatch tegen Club Brugge zaten scouts van Ajax, Napoli, Borussia Dortmund, PSG en Manchester City in de tribune. Bilal El Khannouss tracht zo weinig mogelijk met dat alles bezig te zijn, om zich voluit op het voetbal te kunnen concentreren.

“Dat laat ik over aan mijn makelaars, zij weten wat goed is voor mij”, stelt El Khannouss tegenover de RTBF. “Of ik een carrièreplan heb? Ik denk dat het voor mijn progressie geen goed idee is om direct naar een topclub te gaan. Ik ben 18 jaar en dan is progressie maken het belangrijkst, maar dat kan alleen door te spelen. En zie je me al naar Manchester City gaan en Kevin De Bruyne uit de ploeg spelen?”

Als Racing Genk kampioen speelt, zou Bilal El Khannouss volgend seizoen kunnen proeven van een eerste avontuur in de Champions League. Een mooie uitdaging. De voormalige jeugdspeler van RSC Anderlecht lijkt die weg te willen bewandelen.

“Zoals de voorzitter al zei, doe ik zeker het seizoen hier uit en blijf ik daarna nog een jaar. Daarna kan ik eventueel door de grote poort vertrekken. Wat daarbij telt, is de kwaliteit van het sportieve project. Al ben je in voetbal nooit ergens zeker van.”

El Khannouss is geboren in Strombeek-Bever en maakte tussen 2009 en 2019 deel uit van de jeugdwerking van Anderlecht. In 2019 maakte hij de overstap naar Racing Genk. Op 27 juni 2022 tekende hij een nieuwe verbintenis tot midden 2026.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...