Eleven Sports reageert op kritiek fans

18-04-2023 12:20

Eleven Sports reageert op kritiek fans
Talloze supporters schrokken zich maandag een bult. Plots dook er nieuw kalendernieuws op. Seraing-Westerlo verhuisde van zondag naar zaterdag. STVV-Antwerp vloog van 18u30 naar 13u30. In de 1B-reeks wijzigde Beerschot-Lierse K. De supporters voelen zich de vijfde wiel aan de wegen. Niet voor het eerst. Rechtenhouder Eleven Sports verdedigt zich.

Kondigde de Pro League begin dit jaar niet aan dat ze meer rekening zouden houden met de supporters? Op maandag het speelschema voor zondag door elkaar gooien, dat oogt niet. Bij de betrokken clubs stromen de klachten binnen. Ze spelen de bal naar de Pro League en Eleven Sports door.

“Samen met de Pro League en de clubs streven we ernaar om alle wedstrijden maximale visibiliteit te geven. Dat stond zo in de tender en ook in het contract dat we in 2020 met de Pro League sloten”, verdediger Jan Mosselmans Eleven Sports bij Het Laatste Nieuws.

Volgens Mosselmans kon de Kalendermanager niet vroeger schuiven met wedstrijden van speeldag 34. Waarom kon dat niet bij STVV-Antwerp? De Kanaries zijn al enige tijd zeker van het behoud en Antwerp weet al even dat ze in Play-off 1 zitten. Bij STVV hadden ze de strijd voor deelname aan Play-off 2 opgegeven. Daar waren meerdere mirakels voor nodig.

“Het is niet alleen de rechtenhouder die beslist”, merkt Mosselmans op. “Er zijn ook de politiezones, de Pro League en de Kalendermanager. Om de fans de mogelijkheid te geven hun komende weken te plannen, zal de kalender van de play-offs nu zondagavond al bekendgemaakt worden.”

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...