Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

02-06-2023 13:59

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

De fans van Antwerp FC, Union en Racing Genk tellen de uren af. Eén van die drie clubs speelt zondag kampioen. Filmregisseur en presentator Erik Van Looy reist naar Genk af. Vol spanning en hoop.

“Het zijn rare weken”, lacht Erik Van Looy bij Studio Brussel. “We krijgen nog een herkansing om kampioen te spelen. Spannend!” Hij zag Antwerp vorige zondag een mooie kans laten liggen om na 66 jaar terug die landstitel binnen te halen. Met elf tegen tien slikten ze in de slotfase nog een gelijkmaker.

Zondag is er Union-Club Brugge en Racing Genk-Antwerp. De Great Old zou er het volledige stadion kunnen vullen. Het blijft bij de twee bezoekersvakken. De Cegeka Arena is al weken uitverkocht. De lokale ordediensten steken een tandje bij om supporters van Antwerp niet in de vakken van de thuisfans te zien opduiken.

Voorbereid op het ergste

“Ze proberen de Antwerpsupporters een beetje te weren, zelfs in de businessvakken”, knikt Erik Van Looy, die in die businesszone zal opduiken. “Maar ik neem aan dat ze weten dat ik niet bedreigend ben.”

Erik Van Looy
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Antwerp kroont zich tot kampioen van België bij winst tegen de Genkies. Spelen ze gelijk dan wordt het uitkijken naar het verloop in Union-Club Brugge. De Brusselaars mogen dan niet winnen. Als Antwerp én Union onderuit gaan, gaat KRC Genk nog met de titel aan de haal.

“Ik probeer me voor te bereiden op het ergste”, blikt Erik Van Looy vooruit. “Vorige week was ik voorbereid op het allerbeste. Dat is typisch Antwerps. Dat het feest soms te vroeg begint. Als je in Antwerpen iets organiseert om tien uur riskeer je dat er om acht uur al mensen staan. Nu gaat iedereen er vanuit dat het feest niet meer zal plaatsvinden. Wie weet lukt het dan wel.”

Komedie Club Brugge

Gejuich bij Club Brugge na de nederlaag tegen Racing Genk. Ze zien Antwerp niet graag kampioen spelen. Liever Racing Genk of Union. Bij Antwerp bestaat nu de vrees dat Club niet voluit zal gaan in het Dudenpark.

“Ik vond Union vorige week heel zwak spelen tegen ons. Ze hebben veel gekwetsten en enkele geschorsten. Bepalende spelers. Dus ik weet niet of ze het nog gaan halen. Ze zeggen allemaal dat Club Brugge niet gaat doorspelen, maar om tegen dit Union te verliezen, moeten ze toch wel ongelooflijk goed komedie spelen.”

Nobody likes us…

Niet alleen bij Club Brugge zien ze liever een andere kampioen dan Antwerp FC. Het lijkt een beetje op allen tegen één. “Ik denk dat het vooral te maken heeft met de volksaard”, merkt Erik Van Looy op. “Velen denken dat Antwerpenaars arrogant zijn. Het is de grootste stad van Vlaanderen.”

“Ik ben zo niet. Ik ben helemaal niet arrogant en zal mij zeer nederig gedragen in Genk en overal. Er zijn wel stadsgenoten die dat niet doen. Dat maakt het minder sympathiek. Dan ben je niet altijd even populair. Ze namen daarom de slogan van Milwall over: ‘Nobody likes us, we don’t care’.”

“Je zal mij ook nooit ‘de parking’ horen zeggen. Bij Antwerp zou men beter nederig zijn. Het zal nog heel moeilijk zijn om die titel te winnen.”

BEKIJK: FOTO’S: Antwerp – Union langs de lijn

Erik Van Looy duimt voor Antwerp FC
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Antwerp FC

KRC Genk

Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...

Topclubs willen slechts 14 ploegen met play-offs

Topclubs willen slechts 14 ploegen met play-offs

Een geheime zitting in het kasteel van Bart Verhaeghe. Acht clubs waren van de partij....

Wat is er van Wataru Endo (ex-STVV)?

Wat is er van Wataru Endo (ex-STVV)?

Takehiro Tomiyasu zakte naar STVV af en draait al enkele jaren bij Arsenal mee. Wataru...

DOSSIER: Penalty’s in de Jupiler Pro League

DOSSIER: Penalty’s in de Jupiler Pro League

De reguliere competitie is 28 speeldagen ver. Nicolas Madsen (Westerlo) mag zich de beste penaltynemer...