Europese competities lusten FIFA-baas Infantino rauw

17-12-2022 10:38

Europese competities lusten FIFA-baas Infantino rauw

Van de Premier League en de Bundesliga tot de Eredivisie en de Pro League, de ergernis over het doen en laten van FIFA-baas Gianni Infantino neemt alsmaar grotere vormen aan. Zonder enig overleg of akkoord maakte Infantino bekend dat het WK voor clubteams wordt uitgebreid. Nog meer matchen op de kalender! Infantino gaf ook aan dat de WK-format wijzigingen zal ondergaan.

Vrijdag raakte bekend dat er vanaf 2025 liefst 32 teams zullen deelnemen aan het WK voor clubteams. FIFA-voorzitter Gianni Infantino deelde eveneens mee dat er een nieuw landentoernooi komt: de FIFA World Series.

“Het WK voor clubteams zal om de vier jaar plaatsvinden. De beste teams ter wereld zullen worden uitgenodigd”, liet Infantino weten. Niet alleen de Europese competities zijn razend. Het WLF maakt zich zorgen over het welzijn van de spelers. “Deze beslissingen zijn genomen zonder overleg, laat staan dat er sprake is van een akkoord met diegenen die er direct door worden getroffen: de competities, clubs, spelers en supporters”, zo valt te lezen in het statement.

Ook de plannen om het WK in 2026 in groepen van vier te laten spelen, in plaats van de eerder overeengekomen drie, valt slecht bij de organisatie. “De speelkalender is al overvol, met langlopende nationale clubcompetities en eeuwig uitbreidende internationale competities, creëert het besluit van de FIFA het risico van ophoping van wedstrijden, meer blessures bij spelers en een vervorming van competitieve balans. De FIFA moet de belangen van het voetbal nakomen.” Volgens de critici hebben Infantino & co vooral oog voor het geldgewin. Meer matchen leidt tot meer inkomsten voor de FIFA.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Sporting Charleroi kwam twee keer op voorsprong, Club Brugge won met 4-2. Igor Thiago, Brandon...

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

Japan speelde tegen Turkije in Genk. Enkele duizenden Japanners waren uit meerdere Europese landen naar...

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Met of zonder wedstrijdritme, Romelu Lukaku blijft belangrijk voor de Rode Duivels. De 30-jarige trapte...

Wat is er van Vadis Odjidja?

Wat is er van Vadis Odjidja?

“Aan alle mooie liedjes komt een einde”, pinkte Vadis Odjidja begin juni een traan weg....