Ex-scheidsrechter Boucaut over rode kaart Debast

17-04-2024 21:44

Ex-scheidsrechter Boucaut over rode kaart Debast

Zeno Debast raakte Gustav Nilsson met zijn elleboog en kreeg na tussenkomst van de VAR een tweede gele kaart plus een penalty tegen. Het Referee Department en ex-ref Serge Gumienny zagen daar geen foute beoordeling in. Alexandre Boucaut idem dito.

“Ik weet dat sommige mensen het er niet mee eens zijn, maar wat mij betreft waren de tussenkomst van de VAR en de uiteindelijke beslissing volledig correct”, stelde Boucaut in het RTBF-programma La Tribune. Hij benadrukte ook dat er geen bewijs was dat de elleboog daadwerkelijk het gezicht van de tegenstander raakte, maar dat de actie op zichzelf al een groot risico met zich meebracht.

Het slachtoffer Gustav Nilsson kwam niet ongeschonden uit die fase en moest zich laten verzorgen. “Als er bloed is, moet er iets gebeurd zijn. Het had een ongeluk kunnen zijn, maar dat is hier niet het geval.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...