Fanboard Anderlecht wil Wouter Vandenhaute ook weg

22-02-2023 12:00

Fanboard Anderlecht wil Wouter Vandenhaute ook weg

De harde kern gaf aan geen zin te hebben in een gesprek met Marc Coucke, Wouter Vandenhaute en Jesper Fredberg. Ze blijven op het ontslag van Vandenhaute hameren. Coucke nam het op die meeting met de supportersclubs op voor Vandenhaute. Het fanboard laat nu echter weten ook af te willen van de niet-uitvoerend voorzitter.

“Na deze door de hoofdaandeelhouder geleide vergadering blijft onze vraag voor het ontslag van Wouter Vandenhaute als niet-uitvoerende voorzitter gelden”, klinkt het statement van het fanboard. “Het financiële beleid werd besproken, er volgde duiding na onze opmerkingen.”

“We merken hierbij echter op dat we vijf jaar na de overname door Marc Coucke nog geen stap verder staan. Mede door fouten uit het verleden, maar ook door verkeerde keuzes die Wouter Vandenhaute als voorzitter heeft genomen. De aanwezigheid van Jesper Fredberg was duidelijk om de foute keuzes van Wouter Vandenhaute te verdoezelen en te camoufleren.”

Respect

“We moeten wel opmerken dat wij de visie van Fredberg en zijn huidig team volledig steunen en hem de kans zullen geven zich te ontplooien op zijn manier, zonder inmenging van de voorzitter. De toekomst zal uitwijzen of hij deze rol effectief kan en mag spelen.”

“Marc Coucke behandelde ieder zijn mening met respect, wat we in de vorige vergaderingen met Wouter Vandenhaute niet konden zeggen. We hebben de duidelijke vraag gesteld of Marc nog het vertrouwen heeft in de niet-uitvoerende voorzitter, na onder meer zijn foute en veelal uitblijvende communicatie en zijn beslissingen op sportief gebied (Verbeke, Kindermans, Kompany). Marc antwoordde dat het aan de Raad van Bestuur is om hierover een oordeel te vellen, maar we kregen ook geen volmondige ja te horen van hemzelf.”

“We geven ook nog mee dat het als fanboard nooit de bedoeling had of heeft de terugtrekking van kapitaal uit de club van de hoofdaandeelhouders te eisen. We blijven van mening dat een club moet geleid worden door mensen met kennis van zaken (zowel op sportief als niet-sportief gebied), en dat niemand groter is dan de club. Zoals vermeld op de meeting zeggen we nogmaals dat een bestuur bestaat uit passanten.”

“De toekomst zal uitwijzen welke rol het fanboard hierin nog gaat spelen, maar we zullen alles op de voet blijven volgen en indien er nog acties zullen volgen is het de bedoeling om de club zeker geen financiële schade te berokkenen.”

LEES OOK: Wouter Vandenhaute speelde veel bevoegdheden kwijt

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

De start van het seizoen nadert voor STVV. Op de eerste speeldag moeten ze naar...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...