FC Barcelona slechts met 13 spelers

12-07-2023 09:40

FC Barcelona slechts met 13 spelers

Lionel Messi proberen terug te halen, jacht maken op andere namen, de verbouwing van Camp Nou met een prijskaartje van zo’n 1,4 miljard euro. FC Barcelona lijkt terug ‘groot’. Schijn bedriegt.

FC Barcelona haalde in deze transferwindow de in het salarishuis dure Iñigo Martínez en Ilkay Gündogan al transfervrij binnen. Het is echter maar de vraag of het duo ingeschreven kan worden voor het nieuwe seizoen. Als de huidige financiële situatie niet verandert, kan de club namelijk slechts dertien spelers inschrijven. Op de website van LaLiga zijn er ook slechts zoveel spelers ingeschreven, daar zit Frenkie de Jong wél bij.
– Advertentie –

Dat blijkt uit de informatie in de Spaanse media. Hoewel voorzitter Joan Laporta zich in grote interviews in SPORT en El Mundo Deportivo heel positief uitlaat en zeker is dat de kersverse aankopen ingeschreven kunnen worden, laat de huidige financiële situatie dat niet toe. Sterker nog: een groot deel van de huidige A-selectie kan niet worden ingeschreven zoals het nu staat.
Artikel gaat verder onder video

In de vorige zomer werden er al inkomsten uit de toekomst (onder andere tv-gelden en sponsorinkomen) verkocht om de financiële situatie te redden. Daardoor worden de komende jaren almaar moeilijker voor de Catalaanse grootmacht, die in de loop van vorig seizoen het nieuwe contract van Gavi al niet definitief kon maken. De problemen moeten in de komende tijd worden opgelost door Laporta.

Lees ook: Laporta bouwt aan een doodlopende weg bij FC Barcelona

Financieel gezien doet FC Barcelona al een hoop om de situatie te verbeteren, want in de loop van het afgelopen seizoen werd er al afscheid genomen van grootverdiener Gerard Piqué en daar kwamen deze zomer onder anderen Jordi Alba en Sergio Busquets bij. Daardoor is er weliswaar ruimte in het salarishuis gekomen, maar nog lang niet genoeg. Bovendien blijft de club (te) dure oude spelers aantrekken, waarmee het zichzelf dieper in de nesten lijkt te werken. Toch blijft voorzitter Laporta immer optimistisch.

LEES MEER OVER:

FC Barcelona

La Liga

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

De start van het seizoen nadert voor STVV. Op de eerste speeldag moeten ze naar...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...