Fink hakt zware keepersknoop bij STVV door

15-09-2023 14:34

Fink hakt zware keepersknoop bij STVV door

Daniël Schmidt wimpelde enkele aanbiedingen af en zou aan de slag gaan in de Ligue 1. Zowel Lorient als FC Metz zagen de rijzige doelman graag komen. Thorsten Fink liet nieuwkomer Zion Suzuki onder de lat plaatsnemen. Schmidt kreeg echter een ijskoude douche te verwerken.

De drie partijen waren het eens over een transfer. FC Metz trok zich echter in allerlaatste instantie terug. Het gevolg: STVV zit nu met vier keepers. Daniël Schmidt kwam dinsdag met Japan in actie tegen Turkije (4-2 zege) en pakte met enkele knappe reddingen uit. Zet je die doelman op de bank of in de tribune?

“De situatie is wat ze is”, stelt Thorsten Fink. “Ik vind Daniël Schmidt een topkeeper en ik heb veel respect voor wat hij al bewezen heeft. Hij gaf echter aan naar een andere club te willen. STVV ondernam daarna actie met de komst van Zion Suzuki.”

“Zion koos voor STVV omdat hij de status van eerste keeper kon bekomen. Die beloften komen wij dan ook na. Hij is nog jong en zal wel eens een foutje maken. Iedereen ziet echter dat hij veel talent in huis heeft. Daarom kon hij ook naar Manchester United.”

Suzuki gaat voor Schmidt
foto DC | www.voetbalbelgie.be

De 21-jarige Japanse doelman uit het Amerikaanse Little Rock staat dus ook tegen KV Mechelen onder de lat. “Hij is onze nummer één dit seizoen”, geeft Fink aan. “Dat is jammer voor Daniël Schmidt.”

Toch nog een transfer?

“Hoe Daniël op die nieuwe situatie reageert? Toen FC Metz zijn transfer annuleerde, zat hij diep. Uit alle medische en fysieke testen blijkt dat hij topfit is. Ik snap de houding van die club niet. Zo kan je een speler zijn carrière kapot maken. Dat er geen andere ploegen toehapten, begrijp ik ook niet goed. Daniël Schmidt is toch een prima doelman.”

De transfermarkt in Cyprus en Turkije sluit vandaag. Als Daniël Schmidt de komende weken meer in actie wil komen, rekent hij best nog op een transfer. Qatar sluit over drie dagen, Israël over vijf. De Verenigde Arabische Emiraten is misschien nog een optie. Schmidt wou echter graag naar een van de vijf Europese topcompetities om zo meer kans te maken op de status van eerste keeper bij Japan. (DC)

LEES OOK: FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

Fink betreurt situatie Schmidt
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...

Koita en Kums staan op 1

Koita en Kums staan op 1

Aboubakary Koita lukte een hattrick tegen Racing Genk en komt zo aan zes doelpunten. De...

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

Derbytime voor KRC Genk en STVV. De bal gaat zondag om 13u30 aan het rollen...

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...