Fink hakt zware keepersknoop bij STVV door

15-09-2023 14:34

Fink hakt zware keepersknoop bij STVV door

Daniël Schmidt wimpelde enkele aanbiedingen af en zou aan de slag gaan in de Ligue 1. Zowel Lorient als FC Metz zagen de rijzige doelman graag komen. Thorsten Fink liet nieuwkomer Zion Suzuki onder de lat plaatsnemen. Schmidt kreeg echter een ijskoude douche te verwerken.

De drie partijen waren het eens over een transfer. FC Metz trok zich echter in allerlaatste instantie terug. Het gevolg: STVV zit nu met vier keepers. Daniël Schmidt kwam dinsdag met Japan in actie tegen Turkije (4-2 zege) en pakte met enkele knappe reddingen uit. Zet je die doelman op de bank of in de tribune?

“De situatie is wat ze is”, stelt Thorsten Fink. “Ik vind Daniël Schmidt een topkeeper en ik heb veel respect voor wat hij al bewezen heeft. Hij gaf echter aan naar een andere club te willen. STVV ondernam daarna actie met de komst van Zion Suzuki.”

“Zion koos voor STVV omdat hij de status van eerste keeper kon bekomen. Die beloften komen wij dan ook na. Hij is nog jong en zal wel eens een foutje maken. Iedereen ziet echter dat hij veel talent in huis heeft. Daarom kon hij ook naar Manchester United.”

Suzuki gaat voor Schmidt
foto DC | www.voetbalbelgie.be

De 21-jarige Japanse doelman uit het Amerikaanse Little Rock staat dus ook tegen KV Mechelen onder de lat. “Hij is onze nummer één dit seizoen”, geeft Fink aan. “Dat is jammer voor Daniël Schmidt.”

Toch nog een transfer?

“Hoe Daniël op die nieuwe situatie reageert? Toen FC Metz zijn transfer annuleerde, zat hij diep. Uit alle medische en fysieke testen blijkt dat hij topfit is. Ik snap de houding van die club niet. Zo kan je een speler zijn carrière kapot maken. Dat er geen andere ploegen toehapten, begrijp ik ook niet goed. Daniël Schmidt is toch een prima doelman.”

De transfermarkt in Cyprus en Turkije sluit vandaag. Als Daniël Schmidt de komende weken meer in actie wil komen, rekent hij best nog op een transfer. Qatar sluit over drie dagen, Israël over vijf. De Verenigde Arabische Emiraten is misschien nog een optie. Schmidt wou echter graag naar een van de vijf Europese topcompetities om zo meer kans te maken op de status van eerste keeper bij Japan. (DC)

LEES OOK: FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

Fink betreurt situatie Schmidt
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

De bal rolt terug bij Club Brugge. Nicky Hayen verwelkomde een jonge kern op de...

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...