Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

22-09-2023 13:59

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters heerst hoogspanning, net als bij een aantal spelers. Thorsten Fink weet dat alles op zijn 55ste goed te plaatsen. Hij maakte onder meer de derby’s tussen HSV en Sankt-Pauli of Bayern München-1860 München van dichtbij mee.

Thorsten Fink trok donderdag naar de Cegeka Arena om KRC Genk aan het werk te zien tegen Fiorentina. Die match eindigde op 2-2. “We analyseren onze tegenstanders goed, maar ik wou ze toch nog graag even live bezig zien”, blikt Thorsten Fink vooruit op de derby. “Racing Genk behoort tot de beste ploegen in België. Misschien pakken ze dit seizoen de landstitel, wat vorig seizoen net niet lukte.”

Wie naar de stand kijkt, ziet Racing Genk op de zesde plaats opduiken en STVV op nummer zeven. De Kanaries werkten wel een wedstrijd meer af. “Na onze goede match tegen KV Mechelen kunnen we met de borst vooruit naar Genk”, geeft Fink aan. “We zijn er klaar voor. Hopelijk kunnen we onze supporters blij maken. Dat willen we doen met goed voetbal. Balbezit nastreven en vooruit voetballen, dat is onze stijl.”

Kloof

Racing Genk heeft een midweekmatch in de benen. Thorsten Fink ziet dat niet als een mogelijk excuus voor puntenverlies. “Er zitten drie dagen tussen de twee matchen en ze beschikken over een heel ruime selectie. De wisselmogelijkheden bij Genk zijn groot.”

Fink had een extra spits goed kunnen gebruiken. Op andere posities beschikt hij over meerdere opties. Zo wordt het centraal op het middenveld kiezen uit Mathias Delorge, Ryotara Ito, Joel Chima Fujita en Rihito Yamamoto. “Op rechts heb ik twee prima internationals, Daiki Hashioka en Frederic Ananou. Positieve selectieproblemen voor een trainer.”

“Onze statistieken ogen goed”, merkt Thorsten Fink op. “Balbezit, snelheid, passing, aantal kilometers. We tellen elf punten. Nu wordt het belangrijk om zo snel mogelijk een kloof te slaan met de ploegen onderaan in het klassement.”

Voorlopig bedraagt dat gat vijf punten. STVV moet naar Racing Genk en Club Brugge, daarna is Union op Stayen te gast. Een nieuwe challenge voor zijn spelers.

Fatih Kaya is inzetbaar. Wolke Janssens heeft terug wat last en blijft veiligheidshalve aan de kant. Wellicht kiest Thorsten Fink in Genk voor dezelfde elf als tegen KV Mechelen. Zes Belgen, drie Japanners, een Duitser en een Fransman, met Suzuki (21) – Van Helden (21), Smets (19), Godeau (31) – Hashioka (24), Ito (25), Delorge (19), Bocat (24) – Steuckers (21), Kaya (23) en Koita (25).

Fink vol lof over Delorge
www.voetbalbelgie.be | foto DC

LEES OOK: STVV heeft na Delorge-Delorge ook Teuchy-Teuchy

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

De bal rolt terug bij Club Brugge. Nicky Hayen verwelkomde een jonge kern op de...

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...