Fink wacht rustig af wat zijn toekomst brengt

16-05-2024 13:37

Fink wacht rustig af wat zijn toekomst brengt

STVV moet rekening houden met een vertrek van enkele basiskrachten. Matte Smets, Mathias Delorge, Jarne Steuckers, Aboubakary Koita, ze worden al een tijd aan andere clubs gelinkt. De Haspengouwse club staat er op financieel vlak goed voor, wat niet gezegd kan worden van meerdere eersteklassers. Dat schept opportuniteiten. Met of zonder Thorsten Fink?

De 56-jarige Duitser pakte het anders aan dan zijn voorganger Bernd Hollerbach. Niet laag inzakken en op de tegenaanval speculeren, Fink laat zijn ploeg voetballen. Met een mix van enkele ervaren krachten en veel jong geweld eindigen de Kanaries op een verdienstelijke achtste of negende plaats.

“Ik kende de competitie niet zo goed. Ik ben aangenaam verrast”, stelde Thorsten Fink op de persbabbel in de aanloop naar STVV-OHL. “De Jupiler Pro League is goed. Als je het aantal kilometers in een wedstrijd bekijkt, behoren ze tot de top in Europa. Een fysiek sterke competitie, met veel snelheid.”

“Bij STVV kon ik zonder druk van bovenaf werken. Ik heb al andere tijden meegemaakt”, aldus de voormalige middenvelder van Bayern München. “Het klopt dat er geruchten zijn. Maar er ligt niets concreet op tafel, dus ga ik er ook niet over uitweiden.”

Thorsten Fink gaf nog mee dat hij toch al wat bezig is met de voorbereiding op het volgende seizoen. De medische testen staan op 14, 15 en 16 juni ingepland. Op 17 juni zouden de Kanaries hun eerste training voor het seizoen 2024/2025 afwerken. Met of zonder Thorsten Fink, dat zal de toekomst uitwijzen…

Zijn trainerscarrière begon bij RB Salzburg, waar hij als assistent werkte. Fink werd in 2008 hoofdtrainer bij FC Ingolstadt en trok daarna naar FC Basel, HSV, Apoel Nicosia, Austria Wien, Grashoppers Zürich, Vissel Kobe, Riga FC en Al-Nasr SC. Hij won twee landstitels en de beker in Zwitserland plus nog twee prijzen in Japan. (DC)

LEES OOK: Smets, Warleson of Vandevoordt

Fink wacht af
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...