Geen groot spelersverloop bij Club Brugge

29-05-2024 16:00

Geen groot spelersverloop bij Club Brugge

De halve finale in de Conference League, kampioen in België, dat wekt belangstelling. Meerdere buitenlandse ploegen stuurden een scout naar matchen van Club Brugge om één of meerdere spelers te bekijken. Dat leidt niet tot een uittocht.

Dat heeft niet alleen met de deelname aan de groepsfase in de Champions League te maken, wat een nieuwe of mooie uitdaging is voor een aantal spelers. Club Brugge stond er financieel sterk voor. Met de verkoop van Igor Thiago stroomt er 32 tot 37 miljoen euro binnen. De vernieuwde Champions League levert 30 à 40 miljoen euro op.

Club Brugge dient geen spelers te verkopen en kan aanbiedingen van andere teams weigeren. Wie Raphaël Onyedika, Andreas Skov Olsen, Antonia Nusa, Maxime De Cuyper of Joël Ordoñez wenst over te nemen, zal veel geld op tafel moeten gooien. Club zal die vijf spelers ook niet samen laten vertrekken in deze zomermercato.

Enkele spelers kwam minder aan spelen toe, van Philip Zinckernagel tot Casper Nielsen. Spelers die vervangbaar zijn. Bij een laag bod zal Club niet meewerken aan een transfer. Speelt ook mee: hebben die andere clubs een gelijkwaardige verloning te bieden dan Club Brugge? Die spelers zullen ook rekening houden met het sportieve plaatje bij die andere club(s). Biedt een transfer garantie op meer speelminuten?

Met Ardon Jashari (FC Luzern 6 M€) hebben ze al een eerste nieuwkomer beet. Zaid Romero zou voor een gelijkaardige som van Estudiantes overkomen. Spelers als Matte Smets (STVV), Abdelkahar Kadri (Kortrijk), Alexander Aravena (Universidad Catolica) en Mans Isaksson (Södra) worden aan Club Brugge gelinkt.

Op vrijdag 28 juli begint het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Club Brugge verwacht dan al een tijd grotendeels klaar te zijn met het huiswerk.

LEES OOK: Trainerscarrousel in de Jupiler Pro League

LEES MEER OVER:

Club Brugge

Pro League

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

De bal rolt terug bij Club Brugge. Nicky Hayen verwelkomde een jonge kern op de...

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...