Geen horloge van Anderlecht voor Deschacht

18-11 15:05

Geen horloge van Anderlecht voor Deschacht

Olivier Deschacht zette vorig jaar een punt achter zijn spelerscarrière. Niet in het shirt van RSC Anderlecht. Dat doet pijn. Bij paars-wit lijken ze de verdediger liever kwijt dan rijk…

603 officiële wedstrijden, goed voor 51.385 speelminuten. Een eeuwigheid in het profvoetbal. Dat er geen vraag vanuit Anderlecht kwam om een afscheidsmatch te organiseren in het Astridpark ligt op zijn maag. “Als je bij pakweg Liverpool FC zo’n staat van dienst hebt, ben je een held voor het leven en krijg je een loge”, stelt de voormalige verdediger bij De Zes. “Bij Anderlecht word ik op wedstrijddagen zelfs niet uitgenodigd. Tegenwoordig zie ik enkel Paul Van Himst zitten op de hoofdtribune. Bij andere Europese traditieclubs zit daar een hele groep ex-spelers.”

Dus nam hij op 16 april 2021 afscheid in een shirt van Zulte Waregem, in het Regenboogstadion. Olivier Deschacht kwam bij Essevee aan 60 matchen. Tien keer minder dan bij RSC Anderlecht. De Brusselaars keken echter een andere kant op.

“Deschacht: “Ik heb er alles gewonnen”

Dat was geen nieuw gegeven. In 2018 kreeg Deschacht te horen dat hij geen contractverlenging zou krijgen. “Een telefoontje en dat was het. Ik had toch meer verdiend?”, stelt de twintigvoudige Rode Duivel. Koop me desnoods een horloge om me te bedanken voor bewezen diensten. Of nodig me uit in een sterrenrestaurant om de boodschap over te brengen en in schoonheid te eindigen.”

Een club is meer dan een voorzitter, manager of trainer. Olivier Deschacht blijft RSC Anderlecht een warm hart toedragen. “Toch blijft Anderlecht mijn club. Ik heb er simpelweg alles gewonnen, hé. De club moet gewoon aan de ex-spelers denken.”

Olivier Deschacht won er negen landstitels, de Beker van België en zeven Belgische Super Cups. Hij is nu assistent-trainer bij de Belgische U21, met Jacky Mathijssen als trainer, klust bij als analist en opende een sportsbar in Gent.

Olivier Deschacht als speler van RSC Anderlecht
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Deschacht kritisch voor huidige profvoetballers

Nieuwsbrief

Specials

LOTING – Rode Duivels EK 2024

LOTING – Rode Duivels EK 2024

Om 18 uur begint de loting voor het EK 2024 in Duitsland. De Rode Duivels...

SPECIAL: Vier trainers in Jupiler Pro League ontslagen

SPECIAL: Vier trainers in Jupiler Pro League ontslagen

Geen Jonas De Roeck meer bij KVC Westerlo. Zo komt de teller van het aantal...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Anderlecht ruim 6 miljoen euro verlies

Anderlecht ruim 6 miljoen euro verlies

Halfweg de reguliere competitie staat Anderlecht op de tweede plaats. Er is echter nog een...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...