Geen prioriteit voor Vincent Janssen

23-02-2023 16:58

Geen prioriteit voor Vincent Janssen

Vijftien doelpunten, eentje minder dan Paul Onuachu, die Racing Genk voor Southampton ruilde. De weg ligt open voor Vincent Janssen. De aanvaller van Antwerp kan de eerste spits worden die zowel in de Eredivisie als in de Jupiler Pro League als topschutter het seizoen afsluit.

“Dat is niet m’n prioriteit, zeker niet”, geeft Vincent Janssen bij Eleven Sports mee. “Zes, zeven jaar geleden was dat anders geweest. Ik kijk er nu wel naar. Het zou leuk zijn, er zijn nog veertien wedstrijden.”

Hij mocht in 2016 de trofee van topschutter van Nederland in ontvangst nemen. Twee tellen later gooide Tottenham Hotspur 22 miljoen euro op tafel bij AZ.

“In Nederland liggen er scorend veel meer kansen. Dat is veel makkelijker dan in België. Dit is echt een zware competitie, elke wedstrijd is echt pittig. Als spits speel je elke week tegen grote, sterke gasten. In Nederland wordt er iets meer voor voetbal gekozen achterin, hier is het meer voor kracht”, merkt de 28-jarige Vincent Janssen op.

Almere City, AZ, Tottenham Hotspur, Fenerbahçe en Monterrey. Antwerp haalde Vincent Janssen vorige zomer binnen, met een transfersom van 5,5 miljoen euro. Hij tekende een contract tot midden 2026.

“Niet verrot schelden”

“Ik heb altijd gehoopt dat het rond zou komen met Antwerp, het is het enige waar ik naar vroeg bij mijn zaakwaarnemer. Een ideale combinatie: terug naar Europa in een mooie stad bij een ambitieuze club, dicht bij mijn familie. Met het oog op het WK was het moment ook goed.”

“Er waren contacten met Marc Overmars. Het gaf echter niet de doorslag dat Mark van Bommel de trainer werd, maar het hielp wel”, stelde de 27-jarige A-international. “Mark is op een hele relaxte, persoonlijke manier duidelijk. Het is niet zo dat je elkaar dan vijf dagen niet aankijkt. Het gaat op een professionele, maar goede manier. Voor mij is dat een goede aanpak. Of dat echt Nederlands is? Soms heb je ook Nederlandse trainers die je verrot schelden, dat doet Mark niet.”

LEES OOK: Vincent Janssen: “Jan Vertonghen is vervelendste tegenstander”

 

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...