Interview Gianni Bruno: “STVV-Genk, dat is 11 tegen 11”

05-03-2023 11:41

Interview Gianni Bruno: “STVV-Genk, dat is 11 tegen 11”

Stayen loopt vandaag vol voor de derby tussen STVV en Racing Genk. De Kanaries hopen nog eens te kunnen stunten. Gianni Bruno kan een sleutelrol in dat streven vertolken. Zijn doelpuntenteller staat op elf.

“Het is niet alleen een speciale match voor de supporters. Iedereen loopt er extra gemotiveerd bij. Elke speler zal dat tikje extra trachten te brengen”, blikt Gianni Bruno vooruit. “Een vol stadion, veel sfeer, die extra spanning, dat laat geen enkele speler koud. Ook niet bij de tegenpartij. Racing Genk staat bovenaan. Het zou mooi zijn als we de drie punten thuis kunnen houden. We willen onze supporters fier maken.”

De 31-jarige aanvaller heeft veel lof over de tegenpartij. “Racing Genk is aan een heel mooi seizoen bezig. Wouter Vrancken levert er uitstekend werk. Hij trekt de lijn van bij KV Mechelen verder”, merkt Gianni Bruno op. “Vrancken houdt er een goede spelfilosofie op na. Zijn stijl past bij het verhaal dat Racing Genk wil brengen.”

“Je ziet dat ook aan Mike Trésor en Joseph Paintsil, die aan hun beste seizoen als profvoetballer bezig zijn. Alles is er positief op dit moment. Ze zijn de beste ploeg in het kampioenschap en staan verdiend bovenaan. Wat niet wil zeggen dat wij ze geen pijn kunnen doen. STVV heeft ook kwaliteiten.”

Details

Jij scoorde al elf keer dit seizoen. Zondag moet je de strijd aangaan met een sterke verdediging en die uitstekende keeper Maarten Vandevoordt. “Moeilijk gaat ook”, lacht Gianni Bruno. “STVV pakte dit seizoen een punt in Genk en we wisten ook te winnen tegen clubs met gelijkaardige kwaliteiten. Elke match dient gespeeld te worden. Het is elf tegen elf.”

“Ik verwacht een match met veel duels en een hoge intensiteit. De details zullen bepalend zijn. Wij moeten de juiste focus aanhouden en goed uitvoeren wat de trainer opdraagt, dan maken wij kans om die derby te winnen.”

Mbappé

Derbykoorts. De supporters zakken met een flinke portie stress naar het stadion af. Gianni Bruno bereidt zich niet anders op deze match voor. “Na de zaterdagtraining bleef ik rustig thuis met mijn vrouw en zoon. Geen speciale dingen doen, rust nemen, gezond eten en op tijd slapen, zoals Kylian Mbappé aan zijn ploegmaten bij PSG adviseerde”, lacht Gianni Bruno.

“Of ik op weg naar Sint-Truiden wat beats door de boxen van mijn auto laat knallen? Neen, ik zet Vivacité op en luister naar wat muziek of het nieuws. Niets bijzonders. Ik koester geen bijgeloof. Ik tracht me gewoon goed voor te bereiden op een match.”

STVV maakt nog wat kans op deelname aan Play-off 2. Hoe groot is dat geloof bij jou? “Het scheelt slechts enkele punten, dus moeten we er voluit in blijven geloven. We zijn met meerdere ploegen die voor die achtste plaats strijden. Ik denk dat de beslissing pas op de laatste speeldag zal vallen. Dus vooruit, we moeten er gewoon nog zeven matchen voor gaan.” (Dimitri Charles)

foto DC | www.voetbalbelgie.be

BEKIJK: VIDEO/FOTO: Spelers en fans STVV klaar voor derby

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...