Gouden Schoen: Deze concurrenten voor Mignolet

25-01-2023 09:53

Gouden Schoen: Deze concurrenten voor Mignolet

Woensdagavond is het zover, dan wordt in Antwerpen de 69ste Gouden Schoen uitgereikt. Om Paul Onuachu op te volgen op de erelijst, is er dit jaar slechts één grote favoriet: Simon Mignolet. Maar er zijn ook enkele outsiders die het feestje van de Club Brugge-doelman nog kunnen verpesten.

 

Het lijkt bij deze editie wel alsof de winnaar al op voorhand bekend is, zo staat Mignolet nog voor de uitreiking al op de voorpagina’s van zowat alle Belgische sportkaternen. Het sluitstuk van Blauw-Zwart heeft dan ook een puik jaar achter de rug. Vorig seizoen was hij tijdens de Play-Offs van instrumentaal belang voor de Bruggelingen in het behalen van de titel. Ook in de eerste helft van dit seizoen kwam Mignolet uitmuntend voor de dag, ook op Champions League-niveau.

Inmiddels is echter ook bekend wie zijn concurrenten zullen worden. Bij Het Laatste Nieuws, de organiserende krant, worden Casper Nielsen, Teddy Teuma, Mike Trésor, Tarrik Tissoudali en Paul Onuachu genoemd als voornaamste uitdagers. Ook de namen van Denis Undav en Bryan Heynen duiken geregeld op. Maar bij bijna alle uitdagers kan wel een asterisk geplaatst worden.

ÉÉN GROOT GEVAAR
Tissoudali bijvoorbeeld, kwam door een blessure nog niet in actie dit seizoen en kreeg daardoor dus geen punten in de tweede stemronde. Hetzelfde geldt voor de naar Brighton vertrokken Undav. De spelers van Genk zullen dan weer amper gescoord hebben in de eerste stemronde. En bij Nielsen kost zijn transfer naar Club Brugge, waar hij een minder opvallende rol heeft, allicht ook punten. Teuma deed het op zijn beurt wel goed in beide stemrondes en zal ook aan Waalse zijde veel punten rapen. Maar naar alle waarschijnlijkheid zal het ruim onvoldoende worden om Mignolet te kloppen.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...