Groen licht voor Vincent Kompany

29-05-2024 18:25

Groen licht voor Vincent Kompany

De kogel is door de kerk: Vincent Kompany tekende een contract voor drie jaar bij Bayern München. Burnley strijkt een afkoopsom van ruim 10,5 miljoen euro op.

Meerdere trainers gingen niet in op een aanbieding van de Duitse grootmacht. Vincent Kompany hapte wel toe. Na Anderlecht en Burnley is de voormalige aanvoerder van Manchester City en de Rode Duivels toe aan zijn eerste trainersuitdaging bij een Europese grootmacht.

Er klonk kritiek op de keuze voor Kompany, maar de steunbetuiging van Pep Guardiola – die Bayern naar trofeeën leidde – schepte de nodige rust. Na een meeting met sportdirecteur Max Eberl en Christoph Freund drukte Bayern door.

“Grote eer”

Kompany wordt de eerste Belgische trainer bij Bayern München. Kompany neemt twee assistenten mee naar de Duitse recordkampioen.

“Ik kijk uit naar deze uitdaging”, stelt Vincent Kompany via het clubkanaal. “Het is een grote eer om bij deze club aan de slag te kunnen gaan. Bayern München is een instituut in het internationale voetbal.”

“Als trainer moet je staan voor wie je bent als persoon. Ik hou ervan de bal te hebben, creatief te zijn en assertief en moedig te spelen. Ik kijk nu uit naar de basiselementen: samenwerken met de selectie en een team vormen. Als die basis is gelegd, zal het succes wel volgen.”

Net als bij Anderlecht en Burnley vraagt Kompany dus wat tijd. Bij een topclub als Bayern is die er niet of nauwelijks.

“We zijn het er bij de club allemaal over eens dat Vincent de juiste trainer is voor onze club”, stelt CEO Dreesen. “We zochten nauwgezet naar het vinden van een trainer die Bayern naar succes zal leiden en nieuwe ideeën kan ontwikkelen. Kompany vertegenwoordigt de samenhorigheid en teamspirit die we nodig hebben.”

Burnley reageerde ook op het vertrek van zijn coach. “Hoewel we er aanvankelijk vertrouwen in hadden om onze manager te kunnen behouden, maakte een veranderende dynamiek dit onmogelijk. We begrijpen de allure en het prestige van een club als Bayern en respecteren Vincents ambitie om nieuwe mogelijkheden te verkennen. We wensen hem het allerbeste en willen graag onze waardering voor hem uitspreken.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

De bal rolt terug bij Club Brugge. Nicky Hayen verwelkomde een jonge kern op de...

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...