Hashioka hongerig naar meer en beter

09-09 12:55

Hashioka hongerig naar meer en beter

99% van de speelminuten, er lijkt dit seizoen een andere Daikhi Hashioka rond te lopen op de Belgische voetbalvelden. Dat heeft in belangrijke mate met het WK 2022 in Qatar te maken. De 23-jarige Japanner brandt van verlangen.

“Ik wil bij de selectie voor het WK geraken”, windt Daiki Hashioka er geen doekjes om. “Om dat doel te kunnen bereiken moet ik er elke match staan. Wie goed presteert bij zijn club maakt kans op een plaats in de selectie.”

Op 10 december 2019 debuteerde Hashioka in een duel met China. Goed voor 84 speelminuten. Acht dagen later mocht hij een volledige match opdraven tegen Zuid-Korea. Op 28 mei 2021 zat hij in de dug-out bij de WK-kwalificatiematch tegen Maleisië. Met de aftrap van het WK 2022 in zicht groeit de ambitie.

“Er was nog geen contact met de bondscoach. Ik probeer gewoon elke match mijn best te doen. In september is er een stageweek met de nationale ploeg. Hopelijk ben ik er dan bij.”

Beter doen

Vorig seizoen kende hij regelmatig een dip in een wedstrijd met een vervanging als resultaat. Hashioka kwam aan 85% van zijn potentiële speelminuten. Nu speelde hij zes matchen uit en werd hij alleen in de uitmatch tegen KV Oostende in de slotfase vervangen. Wat met een gele kaart te maken had. Het gaat vooruit. Dat merk je niet alleen aan de speelminuten. Hashioka’s voorzetten zijn gevoelig verbeterd.

“Daar werken we op elke training aan”, lacht Daiki Hashioka. “Of ik tevreden ben over mijn persoonlijke evolutie? Neen. Er is tijd genoeg om tevreden te zijn als ik gestopt ben met voetballen. Nu wil ik elke match beter doen. Dus mag er geen tevredenheid zijn.”

STVV hoopt de lat ook hoger te kunnen leggen. Vorig seizoen negende, dit seizoen in de top acht, zit dat er in? “Als we allemaal hard werken op training en alles geven in de matchen volgen de resultaten. Het loopt goed. Op dit moment hebben we de tweede beste verdediging in de Jupiler Pro League. Dat zegt toch wat.”

We gooiden er nog een pikante vraag bij. Welke Japanners bij STVV maken een reële kans op een plaats in de WK-selectie? “Daniel Schmidt zal er zeker bij zijn. Hij heeft een vaste plaats in de selectie verworven”, geeft de rechterflankspeler mee. “Daichi Hayashi maakt kans, Shinji Kagawa en Shinji Okazaki ook. Er staat ons één ding te doen: goed presteren op clubniveau en dan zien we wel.”

Hayashi werd op 29 maart opgeroepen. Speelminuten zaten er niet in tegen Vietnam. Bij de volgende zeven interlands dook hij niet in de selectie op. Daniel Schmidt (9 interlands) is tweede keeper bij Japan. Shinji Kagawa en Shinji Okazak hebben respectievelijk 97 en 119 interlands achter hun naam staan. Afwachten hoeveel Japanse Kanaries erbij zullen zijn in Qatar. Japan zit in een groep met Duitsland, Spanje en Costa Rica.

LEES OOK: STVV-trainer Hollerbach rekent Standard terug bij top 4

Hashioka wil naar het WK
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

 

LEES MEER OVER:

Daiki Hashioka

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...