Hazard en Vertonghen toch neus aan neus?

01-12-2022 10:23

Hazard en Vertonghen toch neus aan neus?

De Rode Duivels verloren tegen Marokko. Volgens het toonaangevende L’Equipe liep het in de kleedkamer uit de hand. Eden Hazard en Jan Vertonghen zouden neus aan neus hebben gestaan. Een dag later kwam de aanvoerder en Thibaut Courtois vertellen dat het nieuws niet klopte. Maar is dat wel zo?

Oorspronkelijk stonden Yannick Carrasco en Arthur Theate op de perslijst daags na de nederlaag tegen Marokko. Maar na het nieuws van L’Equipe, dat Eden Hazard en Jan Vertonghen neus aan neus stonden in de kleedkamer, werden de namen veranderd. Hazard en Vertonghen zouden de pers toespreken. Ook dat verhaal ging niet door. Thibaut Courtois kwam erbij.

Hazard en Courtois ontkenden de feiten. “Gevochten met Jan Vertonghen? Neen, hij is groter dan ik”, zei Eden Hazard. Thibaut Courtois liet dan weer weten dat de speler die lekte, niet meer welkom was bij de Rode Duivels.

Volgens François Collin van ‘De Witte Duivel‘ is er wel meer aan de hand. “Ik acht de kans groot dat wat L’Equipe dinsdag schreef over Hazard en Vertonghen die neus aan neus stonden waar is. Joël Domenighetti volgt al jaren de Rode Duivels en heeft er geen enkel belang bij om leugens te verkondigen. Het kan hem alleen het werken moeilijker maken. Bovendien heeft hij er alles aan gedaan om het incident zo bescheiden mogelijk te brengen. Het staat zelfs niet in de titel. Bovendien is het helemaal niet zo uitzonderlijk dat spelers van dezelfde ploeg net niet slaags geraken. Kleedkamers van voetbalteams: modder en testosteron, een explosieve combinatie.”

Niet onderbouwd

Domenighetti zei in 2016 het volgende in een interview met L’Avenir: “Er zijn grote ego’s in de ploeg, dat is niet altijd gemakkelijk te leiden. De nederlaag tegen Italië toont aan dat de ploeg niet klaar was, dat de spelers er zich niet goed bewust van waren hoe zwaar die competitie zou zijn. Om op Marc Wilmots terug te komen. De harde kritiek op Wilmots bij de Vlaamse media, dat is vermoeiend want het is zelden onderbouwd.”

LEES OOK: Axel Witsel vliegt eruit

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...