Heibel bij Zulte Waregem: “Ons niet als stront behandelen”

11-02-2024 14:11

Heibel bij Zulte Waregem: “Ons niet als stront behandelen”

Zulte Waregem stond bovenaan in de Challenger Pro League. De motor begon echter te sputteren. Met een 0-3 nederlaag tegen Lommel zakt Essevee naar de vierde plaats. Er promoveren twee tot drie clubs. Dat zorgt voor een groot spanningsveld.

Vincent Euvrard klopte na afloop op tafel. “Ik ga m’n woorden wikken en wegen, want ik weet dat er veel mensen in het stadion zitten die het heel goed voor hebben met de club en die ons ook door dik en dun steunen. Maar er zitten ook mensen in het stadion die vandaag een lijn overschreden hebben naar het eigen team toe.”

“Als je al na vijf à tien minuten begint te fluiten omdat de verdedigers rustig opbouwen zonder risico’s te pakken, dan kom je niet met de goede intentie naar de wedstrijd. Of als je dan in de tweede helft bij een 0-3 stand begint te supporteren voor de uitploeg… Blijf alsjeblieft thuis als je de frustraties niet aankunt. Onze spelers verdienen dit niet.”

“Ik heb er nog nooit iets van gezegd in m’n carrière, maar dit accepteer ik niet”, gromt Vincent Euvrard via het clubkanaal. “We laten ons niet als stront behandelen. Er moet een basis van respect zijn.”

Overgeven in kleedkamer

Euvrard benadrukt dat je die promotieplaats niet cadeau krijgt. “Ga eerst het lijstje maar eens af van alle clubs die gezakt zijn van 1A naar 1B en bekijk hun traject. Het is bijzonder lastig om een negatieve dynamiek te doorbreken. De meeste clubs – op KV Mechelen na – hebben drie tot vier seizoenen nodig om terug te stijgen. Dat zijn gewoon feiten.”

“Vormer, Vossen, Demuynck, Rommens en onze twee keepers zijn out. Daarnaast was Bagan ziek geweest deze week en blesseerde Brüls zich eigenlijk al tijdens de opwarming. Hij is toch nog gestart, maar moest aan de rust aan de kant blijven. Tijdens de pauze zat Willen door ziekte dan ook nog eens over te geven in de kleedkamer. Dat maakt dat we vijf, zes basisspelers van voor nieuwjaar moeten missen. Dat wordt allemaal heel veel. We spelen de laatste weken met heel wat U21-spelers, maar er is nog geen enkele club gepromoveerd met U21-spelers.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...