Hein Vanhaezebrouck met de handen in het haar

12-02-2024 07:53

Hein Vanhaezebrouck met de handen in het haar

Uitgeschakeld in de Beker van België, een 1 op 15 in de competitie. AA Gent zakt naar de zesde plaats. Tegenvallende resultaten, blessures, spelers die uit vorm zijn, drie belangrijke spelers kwijt in de wintermercato. Hein Vanhaezebrouck weet het ook even niet meer.

AA Gent staat zesde. Racing Genk volgt op twee punten, STVV op vijf. Zondag wacht een trip naar Eupen, dat voor het behoud knokt. Tussendoor is er nog de Conference League.

“Met de staf zaten we samen en we weten niet goed wat we moeten doen”, zuchtte Hein Vanhaezebrouck na de 1-2 nederlaag tegen Cercle Brugge. “Als ik spelers wil laten rusten donderdag, dan moeten we spelen met Jong Gent. Want zij zitten op mijn bank, hé.”

“Misschien moeten we spelers laten rusten en dan gaan we Europa in met de jeugd. Ik vrees dat het geen gemakkelijk verhaal wordt. Als je met je eerste elftal speelt, dan riskeer je dat zondag in Eupen enkele spelers geen 100 procent zijn.”

“Na de match hadden we al heel veel vragen en die zullen blijven hangen tot donderdag. En niet vergeten: de daaropvolgende woensdag spelen we al onze terugmatch. Het wordt een zeer zware week.”

“Enkele jongens waren vermoeid en we hebben niet veel wisselmogelijkheden om iets extra’s toe te voegen met deze jonge bank”, citeert Sporza Hein Vanhaezebrouck.

“Een paar jongens halen niet hun beste niveau na de interlandperiode. Ze moeten hier het verschil maken, maar zo zit het niet in elkaar. Als je een paar weken te weinig gedaan hebt, dan haal je dat niet zomaar in.”

“Het is een pijnlijke nederlaag die niet hoefde, maar het toont de situatie waarin we ons bevinden. Dit is geen ideaal scenario.”

“Voor Nieuwjaar hebben we één keer verloren, nu 5 keer en bijna 6 keer, want we scoren tegen Westerlo in de 96e minuut. Dat is een immens verschil.”

LEES OOK: Fluitconcerten na AA Gent – Cercle Brugge

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...